Takip Et

SON DAKİKA

Çocukların hayali EYSİM ile gerçek oldu

17 Mayıs 2018, Perşembe 13:27

     


Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu öğrencilerinin Karamel ile başlayan mini hayvanat bahçesi hayalleri EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir'in katkıları ile gerçeğe dönüştü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu Öğrenci Temsilcisi Nuray Uyar, seçimlerde oy alabilmek için okul bahçesine mini bir hayvanat bahçesi yapmak için çaba sarf edeceğini söyleyerek öğrenci temsilcisi seçilmesi üzerine okul idaresi ve sınıf öğretmeni Salim Karacan harekete geçti. Salim Karacan bu süreçte okul velisi Erkan Öztürk'ün yardımı ile EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir'e ulaştı. Karacan, çocukların hayallerini Demir'e anlatırken, eğitim ve öğretime her zaman önem ve destek veren başkan Demir, okul bahçesine mini bir hayvanat bahçesi yapmak için destek oldu. EYSİM Mineral Madencilik tarafından yapılan Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu bahçesindeki mini hayvanat bahçesi gerçekleştirilen tören ile çocukların hizmetine açıldı.

 

"GURURUNU YAŞIYORUZ"

Açılışta konuşan Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 4/D sınıf öğretmeni Salim Karaca, "Hayallerimiz tavşan, tavuskuşu ve marul kuyruk güvercinlerinin arasında kitap okuyabilmek ve hayvan dostları ile bir arada olabilecekleri bir ortam yaratmaktı. Velimiz Erkan Öztürk’ün yardımıyla Muhammet Demir bey ile tanıştık. Kendisinin çocuklara ve eğitime verdiği değer ile hayata bakış açısını gördükten sonra verdiğimiz sözü tutabileceğimize olan inancımız arttı. EYSİM Mineral Madencilik'in katkıları ile profiller ve teller yapıldı. Topladığımız paralar ile de çatıyı yaptırdık. Sonra sınıf olarak hayvanları korumak amacı ile harç karıp profillerin alt taraflarına beton döktük ve mini hayvanat bahçesini el birliği ile boyadık. Bu dönemde öğrencilerimizin hem el becerilerini geliştirdik, hem de çok eğlendik. Ayrıca sınıf olarak şunu gördük ki bizler güzel şeyler yapmak istediğimizde ve bu amaçla yaptığımız çalışmaları insanlara gösterdiğimizde herkes elinden geldiğince yardımcı oluyor. Bizler okulumuzdan mezun olurken 4/D sınıfı öğretmeni ve öğrencileri olarak kalıcı bir eser bırakmak istedik ve şu an bunun gururunu yaşıyoruz. Başta Sayın Muhammet Demir olmak üzere desteklerini esirgemeyen tüm yardımseverlere, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

 

"HER ŞEY KARAMEL İLE BAŞLAMIŞTI"

Hayvanlar için el ele, en az 2 TL." sloganı ile başlatmış oldukları ve EYSİM Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Demir'in katkıları ile yapılan mini hayvanat bahçesinin ilk sakininin Karamel adında bir lop tavşanı olduğunu belirten öğretmen Salim Karacan, çocuklara hayvanları sevdirmede ve hayvanat bahçesi hayali kurmalarında büyük pay sahibi olan Karamel adlı tavşanın öldüğünü bu yüzden de sevinçlerinin biraz buruk olduğunu da sözlerine ekledi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler