Takip Et

SON DAKİKA

Bir taşla iki kuş vurdular

17 Mayıs 2018, Perşembe 18:44

     


Çalınan bakır tellerden dolayı sık sık internet problemi yaşayan Çine'nin Kavşit Mahallesi sakinleri, fiber internet ağı sayesinde rahata kavuştu. Hırsızlardan kurtulan vatandaşlar, fiber ile daha da hızlı internete sahip oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Hırsızlar tarafından sıkça internet kablo içerisindeki bakır telleri hırsızlar tarafından çalınan Çine'nin Kavşit Mahallesine fiber internet ağı döşendi. Hırsızların sıkça mağdur ettiği mahalle halkı ve yetkililer fiber ile rahata kavuştu. Elektrik yerine ışığı ileten cam veya plastik tellerden oluşan fiber optik kablolar, bakır teller kadar para etmediği için hırsızların işine yaramadığı öğrenildi. Fiber ile birlikte uzun mesafelerde bakır kablo gibi veri kaybı hız problemi yaşanmadığı için bu sayede vatandaşlar daha hızlı internete kavuşmuş oldu.

 

FİBER İLE İKİ İŞ BİRDEN ÇÖZÜLDÜ

Çine Kavşit Mahalle Muhtarı Halil Çoban, "Sürekli bakır teller hırsızlar tarafından çalınıyor bizlerde mahalle sakinleri olarak internetsiz kalıyorduk. Ayrıca yetkililer sürekli bakır tel yenilemek zorunda kalıyorlardı. Bu sorunumuza fiber ile çözüm bulduk. Fiber ağın içerisinde bakır teller olmadığı için hırsızlar tarafından değeri yok. Ayrıca fiber daha hızlı internet hizmeti veriyor. Hem hırsızlardan kurtulduk hemde daha hızlı bir internete sahip olduk" dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler