Takip Et

SON DAKİKA

"Eczaneler birer güven merkezidir"

17 Mayıs 2017, Çarşamba 16:34

     


Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, yapılan araştırmalarda eczacıların, toplumda güven endeksi yüksek meslek gruplarının başında geldiğini belirtti. tvDEN'de canlı olarak ekrana gelen, Yıldıray Yener'in sunduğu 'Yıldıray Yener ile erkenden' programına konuk oldu. tvDEN ailesine yeni çıktığı yolda başarılar dileyen Karaarslan, "Zaten gazete olarak, medya ailesi olarak Aydın’a çok başarılı hizmetler sundular. Ben televizyon olarak da bu başarıyı katlayarak sürdüreceklerine inanıyorum. Bu sayede biz de kendimizi, odamızı, faaliyetlerimizi tanıtma, beklentilerimizi ifade etme şansı bulacağız" dedi.

 

Konuşmasında eczacılık mesleğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karaarslan, "Biz yıllardır vatandaşımıza yaptığımız değişik etkinliklerde şunu söyledik: Eczaneler birer güven merkezidir. Biz bunu hak ediyoruz. Eczacılar, yapılan çok değişik araştırmalarda hakikaten toplumda güven endeksi çok yüksek meslek gruplarının başında geliyor. Biz de bu güvene layık olmaya çalışıyoruz ve layığız. Çünkü eczanelerde sahte bir ürün olmaz, eczanede yalan satılmaz" diye konuştu.

 

"İLAÇ TAKİP SİSTEMİNE GIPTAYLA BAKIYORLAR"

İlaç güvenliğinin sağlanmasının önemine değinen Karaarslan, "Sahte ürün olmamasının ikinci bir boyutu da şu: Türkiye’de ilaç takip sistemi var. Dünyada gıptayla bakılan, Avrupa’da ve Amerika’da da uygulanmak istenen, henüz tam net uygulamaya geçilmemiş bir sistem. Bu sistem Türkiye’de uygulanıyor. Bu, Avrupa Birliği projesi olmasına rağmen Türkiye, uygulamada çok hızlı yol aldı" ifadelerini kullandı.

İlaç takip sistemi sayesinde, ilacın fabrikada üretilmeye başlandığı andan itibaren kayıt altına alındığının altını çizen Karaarslan, şunları kaydetti: "Kare kodu var üzerinde. Herkesin bir TC kimlik numarası olduğu gibi her ilacın üzerinde bir kare kodu var. O ilaca mahsus. Üretildiği andan itibaren yola çıktı, depoya geldi, depodan eczaneye geldi takip ediliyor. Eczacıdan halkımıza ulaştığı takip ediliyor. Sahte bir ürünün bu sisteme girme imkanı yok."

 

ACİL SERVİSLERE NÖBET EKRANI

21. Bölge Aydın Eczacı Odası olarak, vatandaşların nöbetçi eczanelere ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla 'nöbet ekranı' sistemini uyguladıklarını belirten Karaarslan, söz konusu sistemle ilgili şu cümlelere yer verdi: "Vatandaşlardan gelen en büyük şikayetlerden birisi, nöbetçi eczaneyi bulmakta zorlanmaları. Bazen bu, şundan kaynaklanabiliyor. Eczanelerin camına koyduğumuz nöbet çizelgeleri hele cuma, cumartesi, pazar günlerini kapsıyorsa karmaşık olup anlaşılması zor olabiliyor. Oraya koyabileceğiniz bilgiler de sınırlı. Bu yüzden biz dedik ki, hastaların müracaat ettiği yer neresi? Hastaneler. O yüzden önceliğimizi biz hastanelere verdik. Aydın’daki tüm hastanelerin acillerine nöbet ekranlarını koyduk. Burada nöbetçi eczanenin bilgisi var. Hastanın bulunduğu yerle nöbetçi eczanenin bulunduğu yer krokide gösteriliyor." (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler