Takip Et

SON DAKİKA

Çetinbaş: SGK çalışanlarının hakları verilsin

17 Mayıs 2017, Çarşamba 19:28

     


Sosyal Güvenlik Haftası münasebetiyle açıklama yapan Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarının, olumsuz şartlar nedeniyle farklı kurumlara geçmeye çalıştığını belirtti. Çetinbaş, çalışma koşullarının hızla düzeltilmesini istedi.

Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Haftası her yıl kutlansa da SGK çalışanlarının bu kutlamalara katılamadığını belirtti.

Kurumda çalışan kamu görevlilerinin mali ve özlük haklarının ellerinden alındığını savunan Çetinbaş, “Mali ve özlük haklarda yaşanan kayıplar nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumu’nda çalışan kamu görevlileri, başka kurumlara geçmek istemektedir. Kurumda yeni başlayan kamu görevlileri dahi kurumu terk ederek başka kurumlara geçmektedir” dedi.

SGK çalışanları için bazı taleplerde bulunan Çetinbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurum personeli uzmanlaştırılmalı, İl Sosyal Güvenlik Uzmanı/Sosyal Sigorta Uzmanı kadroları açılmalıdır. Kurumda çalışan tüm kamu görevlilerimizin hakkı olan fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemeleri verilmelidir. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. İcra memuru, denetmen, uzman, müfettiş kadrolarına dışarıdan değil, Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yıllarca görev yapmış kamu görevlileri atanmalıdır. 4/B’li olarak görev yapan personel en kısa sürede kadroya geçirilmelidir.” (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler