Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’a 405 milyon avroluk fırsat

17 Mayıs 2017, Çarşamba 14:18

     


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan Rekabetçi Sektörler Programı'nın yeni döneminde geliştirilecek projeler için 405 milyon avroluk kaynak oluşturulduğunu söyleyen Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban, ilgili kurumlara proje yapma çağrısında bulundu.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler Programı'nın yeni döneminde geliştirilecek projeler için 405 milyon avro kaynak oluşturuldu. Aydın’ın, ayrılan 405 milyon avroluk bütçeden faydalanmasını isteyen Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban, kurum olarak odalara gerekli duyuruları yaptıklarını dile getirdi. İmalat Sanayi, Araştırma ve Geliştirme ve Teknoloji Transferi ve Ticarileşme faaliyetleri alanlarında proje teklifleri sunulması gerektiğini vurgulayan Çoban, “Aydın’ın gelişip büyüyebilmesi için bu tür fırsatları iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

 

NE TÜR PROJELER BEKLENİYOR?

Bakanlığın ne tür projeler beklediğini anlatan Çoban, sözlerine şöyle devam etti: “Program, imalat sanayine yapılacak desteklerle, imalat sanayinde dönüşüme yardımcı olmayı ve küresel değer zincirinde daha üst seviyelere çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu kapsamda, ortak kullanım tesislerinin faaliyete geçirilmesi, tesis ve çalışanların kapasitelerinin artırılması, kümeleme, stratejik yol haritaları geliştirilmesi ve tanıtım gibi faaliyetleri içeren, ihracatın ve katma değerin artırılmasına katkı sağlayacak projeler bekleniyor. Programın desteklenecek alanlarından Ar-Ge çerçevesinde, yeni ve yenilikçi ürünlerin geliştirilmesi ve yenilik sürecinin ilk aşamalarının güçlendirilmesi hedefleniyor. Bu kapsamında Ar-Ge merkezlerinin kapasitelerinin artırılması, mevcut Ar-Ge tesislerinin operasyonel hale getirilmesi, ürün prototipleri üretmek üzere Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirilmesi, prototipi üretilmiş ürünlerin test ve sertifika hizmetlerinin yapılması, üniversite-sanayi ortak araştırma projeleri yürütülmesi, özellikle sosyal yeniliğe dair farkındalığın artırılması ve kapasitenin geliştirilmesi gibi faaliyetleri kapsayan projelerin geliştirilmesi bekleniyor.”

Rekabetçi Sektörler Programı fonlarından yararlanmak isteyen kuruluşların, 2 Haziran 2017 saat 17.00'ye kadar başvurularını yapması gerektiğini dile getiren Çoban, başvuru ve proje geliştirme süreçlerine ilişkin bilgiye "http://rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr/"rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr adresinden ulaşılabileceğini kaydetti.

 

KAR AMACI GÜTMEYEN

KURULUŞLAR BAŞVURABİLECEK

Kimlerin başvurabileceğinden bahseden Çoban, “Programa, Aydın’da Ticaret Borsası, Adnan Menderes Üniversitesi, Aydın Ticaret Odası, Aydın Sanayi Odası gibi kar amacı gütmeyen kuruluşlar başvurabilecektir. Bu odalardan herhangi biri Aydın Valiliği ile de ortak proje üretebilir. Üç alanda ortaya çıkacak projeler için 405 milyon avro ayrıldı. Kabul edilen projelerin maliyetleri hesaplanarak 405 milyonluk kaynaktan bütçe ayrılacak. İlimizin bu çağrıya duyarsız kalmasını istemiyoruz” diye konuştu. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler