Takip Et

SON DAKİKA

Bilim fuarına yılanlar damga vurdu

17 Nisan 2019, Çarşamba 15:12

     


Aydın Fen Lisesi’nin TUBİTAK destekli düzenlediği Bilim Fuarı’nda heyecanlı anlar yaşandı. Öğrenciler birbirinden farklı 20 proje ve 5 deneyle bilim meraklılarına unutulmaz bir gün yaşattı. Fuarın en ilgi çekeniyse yılanların tanıtıldığı stant oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın Fen Lisesi’nin 4006 TUBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında düzenlediği Bilim Fuarı’nda 20 bilimsel çalışma ve 5 deney sergilendi. Fuar açılışına Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ve bilime meraklı öğrenciler katıldı.

60 ÖĞRENCİ PROJE VE DENEYLERİNİ SERGİLEDİ

Fuarın açılışında konuşan Aydın Fen Lisesi Müdürü Şenol Arslan, bilimsel eğitimin önemine dikkat çekti. Arslan, “Bilim Fuarı öğrenmeye istekli meraklı araştırmacı ve bilinçli öğrencileri yetiştirmek adına yapılan bir eğitim öğretim faaliyetidir. TUBİTAK’ın desteklediği 4006 Bilim Fuarı kapsamında yaklaşık 60 öğrencimizin danışman öğretmenler gözetiminde hazırladığı 20 bilimsel araştırma, proje ve 5 deney olmak üzere 25 etkinlik sergilenmektedir. Bilimsel anlamada düşünebilen, merak ettiğini araştıran öğrencilerimizi yetiştirmekten onur ve gurur duyuyoruz” dedi.

Fuarın açılış kurdelasını Kaymakam Cemal Şahin, okul müdürü Şenol Arslan, öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte kesti. Bilimsel deneyler ve projelerin tanıtımından önce okulun halk oyunları grubu da gösterisi ile alkış topladı. Gösterilerin ardından öğrenciler katılımcılara projelerini anlattı.

ÖĞRENCİLER HEYECANLI ANLAR YAŞADI
Danışman öğretmenler eşliğinde hazırlanan projeleri, deneyleri izleyen öğrenciler şöyle konuştu:

Buse Tunç: Bilim Fuarına geldiğimiz için mutluyuz. Deneyleri tek tek izleyeceğiz, aklımıza takılanları soracağız. Hepsi çok heyecanlı.
Çağla Şimşekoğlu: Bilimsel deneyler çok heyecanlı. Bilime ilgim var ama ben hukukçu olmak istiyorum. İzlemek keyifli.
Çağla Ok: Deneyleri izledik, projeleri de merakla dinleyeceğiz. Bütün arkadaşlarımı başarılı buluyorum.
Sude Bahar Öndeş: Fuarı çok beğendim, heyecanlıydı. Kimyaya büyük bir ilgim var. İzlerken mutlu olduk.

FUARIN GÖZDESİ BOA YILANI OLDU
Hazırladıkları projelerle Türkiye ve dünya'da dereceye giren bilim meraklısı öğrenciler de katılım ve ilgiden memnun kaldıklarını ifade etti. Alevli boru, gauss eğrisi, sonsuzluk aynası, disleksi farkındalığı gibi projelerin detayları anlatıldı. Fuarın gözdesiyse doğada yaşayan yılanların tanıtıldığı stant oldu. Özellikle boa yılanı katılımcıların ilgisini çekti. Yılanı eline alarak özelliklerini anlatan öğrenciler heyecanla izlendi.

Aslı Şaylak: Disleksi ile alakalı proje yaptık. Disleksi olanların kendi başlarına ders çalışması için proje yaptık. Rehberlik Araştırma Merkezi'nden de yardım aldık, projemizi geliştirdik. Bu projemiz sayesinde disleksi olanlar kendileri ders çalışabilecekler.
Ali Emre İnce: Bilime değer veren bir okulda okuyorum. Her sene TUBİTAK yarışmalarına katılıyoruz. Ege ve Türkiye finallerinde yer aldık, dereceye girdik. Özellikle çok fazla yazımı karıştırılan sözcüklere yönelik farkındalığı artırmak istedik. Anketler ve araştırmalar yaparak oyu geliştirdik.
Pınar Ece Opan: Danışman öğretmenlerimizin yönlendirmesi ile projeler geliştirdik. Birçok fuar gezdik, bize örnek oldu. Okulumuzdaki bir çok projede yer aldım. Mutluyum, bilimi seviyorum. (HABER: AYŞE YILMAZ GÖRÜNTÜ: ÇAĞLAR HATİPOĞLU)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler