Takip Et

SON DAKİKA

ADÜ kent işbirliğiyle hız kazanacak

17 Nisan 2019, Çarşamba 17:13

     


Adnan Menderes Üniversitesi Vakfı (ADVAK) üyeleri ile protokol üyeleri düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Fikir alışverişinde bulunulan etkinlikte konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “Vakfın daha da güçlenerek üniversite-kent iş birliği döngüsüne ivme kazandıracağını ümit ediyorum” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Restoran’daki etkinliğe Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ADÜ kurucu Rektörü Prof. Dr. Cezmi Öncüer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Aydın ve Prof. Dr. Ali Akyol, ADÜ Genel Sekreteri Baki Aslantaş, ADVAK Yönetim Kurulu Başkanı Öğretim Görevlisi Hasan Can Oktaylar ve vakıf üyeleri katıldı.

Vakıf üyelerinin kendilerini, protokol üyelerine tanıtmasının ardından vakfın geleceği, vakfı güçlendirmek için yapılacak çalışmalar, vakfın gelişimi, üniversite-kent bütünleşmesinde vakfın rolü konuları konuşuldu.

“DÜNYA’NIN ÖNDE GELEN ÜNİVERSİTELERİ VAKIFLARCA KURULMUŞTUR”

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger yaptığı konuşmada, vakfın zor koşullarda, maddi sıkıntılar içerisinde hayata geçirildiğine dikkat çekerek emeği geçen vakıf üyelerine teşekkür etti. Vali Köşger, “Üniversite – şehir kaynaşmasının en önemli araçlarından biri vakıftır. Üniversiteler sosyal anlamda kentleri dönüştüren kurumlardır. Dünyanın önde gelen üniversiteleri bizzat vakıflar tarafından kurulmuştur. Ülkemizde de bunun örnekleri bulunmaktadır. Burada bulunan kardeşlerimizi üniversitemiz vakfının öncüleri oldukları için kutluyorum. Vakfın daha da güçlenerek Üniversite –kent iş birliği döngüsüne ivme kazandıracağını ümit ediyorum” diye konuştu.

“BU ENSTRÜMANIN AKORDUNU KİMSENİN BOZMASINA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, ADVAK’ı canlandırmak adına yapılması gereken ne varsa yapmaya hazır olduklarını belirterek vakıfla birlikte ekmeğini yedikleri Aydın’a yakışır bir üniversite inşa etmek istediklerini vurguladı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Aldemir, “Sizler Aydın’a sevdalısınız. Sevdalı olmasaydınız burada olmazdınız. Sizlerle birlikte üniversitemizi büyütmek, kentimize hizmet etmek ve vakfımızı güçlendirmek istiyoruz. Artık taşlar yerine oturdu. Çalışmak için buradayız. Bu enstrümanın akordunu kimsenin bozmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

“O GÜNLERDEN BUGÜNLERE ÇOK YOL KAT EDİLMİŞ”

ADÜ’nün kurucu Rektörü Prof. Dr. Cezmi Öncüer, vakfın kuruluş yıllarında yaşadıkları zorlukları anlatarak vakfın kuruluş yıllarındaki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Üniversitenin ve vakfın asla bağlı olduğu kentten kopuk olamayacağını ifade ederek üniversite- kent iş birliğini güçlendirmek adına vakfın güçlendirilmesinin elzem olduğuna dikkati çekti. Prof. Dr. Öncüer, “Kuruluş dönemimizde çok zorluklar çektik. O dönem yok yıllardı. O dönem gecesini gündüzüne katan çalışma arkadaşlarımı tekrardan görmekten dolayı çok mutluyum. O günlerden bu günlere üniversitemizin de vakfımızın da çok yol kat ettiğini görüyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor” dedi.

Etkinlik, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in vakıf üyelerinin fikir ve önerilerini dinlemesiyle sona erdi. (GÖKHAN DÜZYOL) 







 
Son Eklenen Haberler