Takip Et

SON DAKİKA

Okulda yemek skandalı

17 Nisan 2018, Salı 16:31

     


Sultanhisar Atça Anadolu Lisesi'nde eğitim gören 46 taşımalı öğrenci için gelen ücretsiz öğle yemeği kısıtlanarak, diğer öğrencilere ücretli yemek verildiği iddia edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ihale ile kırsal mahallelerden gelen öğrencilere ücretsiz öğle yemeği sunuluyor. 190 öğrencisi bulunan Atça Anadolu Lisesi'nde taşımalı eğitim gören öğrenci velileri, çocuklarının istihkakları kısıtlanıp diğer öğrencilere ücret karşılığı yemeklerin satıldığını iddia etti.

 

Çocuklarının öğle yemeklerinin satıldığını söyleyen veliler isimlerini gizlerken, okul çalışanları da olayı doğruladı. İsmini belirtmek istemeyen okul çalışanı, son bir aydır taşımalı öğrencilerin yemekleri azaltılıp diğer öğrencilere ücret karşılığında satıldığını belirtti. Görevli, "Bu yemek, taşımalı öğrencilerin hakkıdır. Okul Müdürü Kürşat Öztürk, yemekhanede görevlendirdiği arkadaştan bu yemekleri ücret karşılığında satmasını istedi. Zor imkanlarla eğitim gören öğrencilerin aç kalması beni üzüyor, vicdanıma dokunuyor. Yetkililerin bu işe engel olmasını istiyorum" dedi.

 

MÜDÜR İDDİALARI YALANLADI

Atça Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kürşat Öztürk, "Okulumuzda böyle bir şey söz konusu değil. Tam aksine taşımalı öğrencilerimizin aç kalmaması için dikkat ediyoruz" diyerek iddiaları yalanladı.

Atça Anadolu Lisesi'nde eğitim gören taşımalı öğrencilerin yemekleri Nazilli Öğretmenevi Tesisleri tarafından hazırlandığı öğrenilirken, taşımalı sistem dışı okula gelen öğrenciler, ücretini ödeyip istedikleri kadar yemek alabildiklerini belirtti. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler