Takip Et

SON DAKİKA

51 yıl sonra geri döndü

17 Nisan 2018, Salı 13:17

     


Çine'nin Kırkışık Mahallesinde yıllar önce öğretmenlik yapan Osman Köşker, 51 yıl sonra öğretmenlik yaptığı mahalleyi ziyaret etti. Öğrencileri ile buluşan Köşker duygu dolu anlar yaşarken, harabeye dönen okulda anıları canlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Aydın Büyükşehir olmadan önce Çine'nin 65 köyünden birisi olan Kırkışık Mahallesinde yıllar önce öğretmenlik yapan Osman Köşker, 51 yılın ardından hayatının en güzel dönemlerinde öğretmenlik yaptığı yerleşim yerini ziyaret etti. Kırkışık Mahallesinde öğrencilerini arayan Çanakkale gazisi Niğde Yahyalı Köşker oğlu Topal Ali'nin oğlu 73 yaşındaki emekli öğretmen Osman Köşker, bulabildiği öğrencileri ile hasret giderdi. Anıların canlandığı o anlarda Köşker ve öğrencileri gözyaşlarına hakim olamadı.

 

SESSİZ ODALAR DİLE GELDİ

Öğrenciler yıllar sonra kendilerine eğitim veren ve hayat mücadelelerinde bir çok şey kazandıran öğretmenlerini karşılarında görünce çok sevindi. Köşker ve öğrencileri günümüzde kullanılmayarak harabeye dönüşen okullarını ziyaret ederek, eğitim yıllarını hatırladı. Sessiz odalarda gezen öğretmen ve öğrencilerin kulaklarında çocuk cıvıltıları, ders zili sesleri çınladı. Öğrencileri ile buluşan ve çok sevdiği eğitim yuvasını ziyaret eden emekli öğretmen Osman Köşker, "Bu okulun ve öğrencilerimin bende ayrı bir yeri var. Burada çok güzel anılarımız oldu. Ben burada öğretmen iken çok sevdiğin eşim Hatice ile evlendim ve ilk evimizde bu köyde oldu. Öğrencilerimi karşımda görünce o günlere yeniden gittim, bu duyguyu kelimeler ile anlatmak mümkün değil. Okulumuz harabeye dönmüş, bu hali bizi üzdü" dedi.

 

"PAHA BİÇİLEMEZ"

Yıllar sonra öğretmenini karşısında gören Hatice Akın ise öğretmenlerinin kendilerine güzel bir sürpriz yaptığını, öğretmenlerine duymuş olduğu sevginin dünya malı ile paha biçilemez olduğunu ifade ederken, öğretmenleri sayesinde sadece bilgi eğitimi değil, saygı ve sevgiyi de öğrendiklerini ifade etti.

 

"İYİ Kİ BURAYA GETİRMİŞİZ"

Emekli öğretmen Osman Köşker'in oğlu Kürşat Köşker, babalarının ne zaman öğretmenlik anılarını anlatsa Kırkışık Mahallesindeki anılarını anlattığını bu yüzden babalarını çok özlediği mahalleye getirme sorumluluğu hissettiklerini belirtirken, 'İyi ki babamızı buraya getirmişiz. Onu mutlu görmek bizlere fazlasıyla yetti" dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler