Takip Et

SON DAKİKA

Koçarlı Belediyesi’nden “Çalıntı inek” açıklaması

17 Mart 2019, Pazar 11:11

     


Koçarlı Belediyesi "CHP’li başkana çalıntı inek davası" haberi ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada özel dökümanlar hazırlanarak halka dağıltığı ve algı operasyonu yapıldığı ifade edildi. Belediye tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “ Koçarlı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile ilgili haberler nezdinde belediyemiz ve Koçarlı Belediye Başkanımız Mutlu ÖZTÜRK’ün hakkında bir takım asılsız iddialarla vatandaşlarımızı yanıltmak hiç kimseye fayda sağlamamakta tam aksine Koçarlı ilçemize ve belediyemize zarar vermektedir. Bu iddiaların olduğu tarihlerde belediyemiz her türlü yasal işlemleri başlatmış tüm bilgi ve belgeleri kolluk kuvvetleriyle paylaşmıştır.

 

SORUMLULUK KAYMAKAMLIK BAŞKANLIĞINDAKİ MURAABE HEYETİNİN

Üzülerek belirtmeliyiz ki 4081 Sayılı Çiftçi Malları Koruma Kanunu’nun5. Maddesi: "Murakabe heyeti, vilayet merkezinde valinin idare mensupları arasından seçeceği bir zatın, kazalarda kaymakamın reisliği altında, ziraat ve veteriner müdür veya memurları ile dördüncü madde hükümleri dairesinde intihap olunan beş azadan teşekkül eder. Kaymakamın bulunmadığı hallerde heyete ziraat veya veteriner müdür veya memuru, bunların da, bulunmaması halinde kaymakamın tensip edeceği aza reislik eder.’’ maddesinde belirtildiği üzere bu kurumun tüm sorumluluğu Kaymakamın Başkanlığında toplanılan Murakabe (Denetim) Heyetinindir.

Vatandaşlarımız şunu bilsinler ki belediyemizin ilgili yasa gereği Koçarlı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın işlemlerini, personelini denetleme ve idare etme görevi kesinlikle bulunmamakla birlikte ilgili kurumu denetim görevi yukarıda belirtilen yasa gereği tamamen Kaymakamın Başkanlığında toplanılan Murakabe(Denetim) Heyetinindir.

 

BAŞKAN ÖZTÜRK VE BELEDİYEMİZ HAKKINDA DAVA YOKTUR

Asılsız haberlerle resmi kurumlarımız arasında nifak tohumları ekmeye çalışan, birtakım kirli siyasi amaçlar uğruna Koçarlı ilçemizi karalamaya yönelik bu tür haberleri yayanları lanetle kınıyoruz ve soruyoruz "Bunun kime faydası var?"

Belirtilen iddialarla ilgili savcılık ve mahkemelerce gerek Koçarlı Belediye Başkanımız Mutlu ÖZTÜRK hakkında gerekse Koçarlı Belediye Başkanlığı’mızla ilgili hiçbir soruşturma ve dava bulunmamaktadır.

 

SAVCILIĞA SUÇ DUYUSUNDA BULUNACAĞIZ

Koçarlı Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı eski personeli ile ilgili yasal işlemler devam etmektedir. Belediyemizce asılsız tamamen kamuoyunu yanlış bilgilendirmeye yönelik haberlerle dolu ilgili dokümanları dağıtanlar hakkında yasal haklarımız sonuna kadar kullanılacak olup suç duyurunda bulunulacaktır.” (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler