Takip Et

Koçarlı’da bin 528 kursiyeri, meslek sahibi yaptı

17 Ocak 2017, Salı 12:01

     


Koçarlı Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ali Galip İvren, 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı'nın 4 aylık bölümünde 74 kurs açtıklarını bu kurslara katılan bin 528 kursiyeri meslek sahibi yaptıklarını açıkladı. Ayrıca İvren, bundan sonra açılacak kurslara tüm daire amirlerinden destek istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Koçarlı Kaymakamlığı toplantı salonunda, İlçe Halk Eğitim Merkezi’nin dönem faaliyetlerinin aktarıldığı ‘Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Toplantısı’ düzenlendi. Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Ali Galip İvren, ilçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarından açılacak kurslara destek verilmesini istedi. Kursların önemine değinen İvren, 4 aylık sürede 20 mesleki, 54 genel olmak üzere toplam 74 kursla 796 kadın, 732 erkek olmak üzere toplam bin 528 kursiyeri yetiştirdiklerini ve bu kursiyerlerin kursları başarı ile tamamlayarak belgelerini almaya hak kazandıklarını bildirdi.

“ÜRETİM OLMADAN ‘HALK EĞİTİM’ OLMAZ”

Koçarlı’da açtıkları kurslar ile üretimi artırdıklarını, bu kurslar sonucunda kursiyerlerin birçoğunun iş imkanına kavuştuğunu belirten Koçarlı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Galip İvren, “Üretim olmadan halk eğitim olmaz. Bizler üretime teşvik ediyoruz. Bu üretimle her kursiyeri hem meslek sahibi yapıyoruz hem de aile bütçelerine katkı sağlamaları için yetiştiriyoruz. Kurs planlarımız insanların mutluluğuna, sağlığına ve üretimine yönelik kurslardır. Halk Eğitim, son dönemde sıradan bir kurum olmaktan öte, geniş kitlelere hitap eden bir kurum olma çabası içerisindedir. Bizler bu anlayışın öncüsü olmaktan gurur duyuyoruz. Hayatın her alanına hitap etmek, toplumun gelişimine ve üretime katkıda bulunmak bize büyük gurur vermektedir. Toplumda genel olarak kadınların kurslara geldiği gibi bir yanılgı var. Oysa açtığımız kurslarda görüyoruz ki kadın ve erkek kursiyerlerin oranları da aynı durumda. Son açtığımız kurslarda da görüldüğü gibi 796 kadın 732 erkek kursiyerimiz, kurslarını başarı ile tamamlayarak belgelerini almaya hak kazanmışlardır” dedi.

İMAMLAR NEY DİNLETİSİ KONSERİ VERECEK

İvren, açtıkları ney kursuyla cami imamlarının ney öğrendiklerini belirterek, “İmamlarımız ney kursunu tamamlamasının ardından, Kutlu Doğum Haftası ve çeşitli programlarda ney dinletisi konseri verecekler” diye konuştu.

Daha sonra açılan gitar ve ney kurslarında eğitim gören kursiyerlerden Yağmur Soysal ile Sami Topuz’un gösterisi izlendi. Koçarlı Kaymakamı Fırat Çelik, kurslar ve yaptıkları çalışmalardan dolayı Halk Eğitim Merkezi’ne teşekkür ederek, “Herkesin kendini bulduğu bir alan, bir kurs vardır. Biz de bu kurslara öğrencileri ve vatandaşlarımızı teşvik edeceğiz” dedi. (GÖKHAN DÜZYOL)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler