Takip Et

Ayaklı fihrist gibi...

17 Ocak 2017, Salı 10:00

     


Karacasu’da akraba evliliği yüzünden 30 yaşından sonra dünyası kararan ve iki gözü de görmeyen 45 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Ekrem Önem, güçlü hafızası ile ilçenin telefon rehberi haline geldi. Önem, görme engeline rağmen ilçedeki vatandaşlara ait bin civarında sabit veya cep telefonunun numarasını ezbere biliyor. Ekrem Önem, “Arkadaşlarım beni arayıp 'Falancanın numarası neydi' diye soruyor. Hemen hafızamdan numarayı söylüyorum. Beni fihrist olarak kullanıyorlar” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

DUYDUĞU SESTEN KİM OLDUĞUNU TANIYOR

Karacasu’da akraba evliliği yüzünden 30 yaşında gözlerini kaybeden Ekrem Önem, 15 yıldır karanlık bir dünyada yaşasa da etrafına hep ışık ve renk saçıyor. Esprili, hayat dolu kişiliği ile sevilip sayılan Ekrem Önem, “Allah bir duyu organımı aldı ama diğer duyularımı güçlendirdi. Çok iyi bir hafızaya sahip olduğum kadar çok iyi de kulağım var. Sesleri çok iyi algılıyorum. Duyduğum bir sesi uzun yıllar sonra tekrar duysam kime ait olduğunu hemen çıkarırım. Hafızam süper çalışıyor. Telefon numaralarını ezbere bilirim. Kimi sorsalar hemen telefon fihristi gibi cevap veririm. Abartmış olmayayım ama yüzlerce telefon numarasını ezbere bilirim. Belki bin belki daha fazla... Gözlerim gördüğü zaman yeteneğim bu kadar gelişmemişti. Gözlerimi kaybettikten sonra diğer duyularımı daha iyi kullanmaya başladım” dedi.

GÖRME ENGELİNE RAĞMEN HER İŞİNİ KENDİ YAPABİLİYOR

Boyundan aşağısı felçli arkadaşı Fahri Şahna'nın yemeğini hiç üzerine dökmeden yemeğini yediren, çayını, suyunu içerebilen, Engelliler Derneği bünyesinde engelli arkadaşlarıyla galoş da üreten Önem, "El yordamıyla her işimi kendim yapabiliyorum. Gözlerimi kaybetmeden renkli bir dünyam varken şu anda benim dünyam siyah ama hayallerimle renklendiriyorum” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler