Takip Et

SON DAKİKA

Fotoğraf tutkunları Aydın'da buluşacak

16 Kasım 2016, Çarşamba 15:23

     


Efeler Belediyesi 1. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı başlıyor. Çeşitli ülkelerden sanatçıların katılacağı çalıştay, 17-20 Kasım tarihleri arasında Efeler Belediyesi Milli Aydın Bankası’nda gerçekleşecek. Fotoğraf tutkunları çalıştayda paneller, sergiler ve atölyeler ile fotoğraf dünyasına yolculuğa çıkacak.

Kurulduğu günden bu yana ilçeyi çeşitli dallardan sanatçılarla ve onların eserleriyle buluşturan Efeler Belediyesi, 1. Uluslararası Fotoğraf Çalıştayı’nın startını veriyor.

Çalıştaya, Türkiye’den ve yurt dışından toplam 37 sanatçı katılacak. Fotoğrafsever, 33 yerli, 4 yabancı, 6 dernek ve kuruluşun katılımıyla gerçekleşecek olan ve Küratörlüğünü Tahir Ün’ün üstlendiği çalıştay boyunca, 114 fotoğrafın yer alacağı sergiyi gezecek.

“BU TÜR ÇALIŞMALAR KÜLTÜRÜMÜZE İVME KAZANDIRACAK”

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünü hatırlatarak, “Kültür ve sanat ile ilgilenmek, hepimizin hoşça vakit geçirmemizi sağlayan ve hepimizi yaşama bağlayan, toplumsal olarak da ilişkilerimizi geliştiren bir etkinliktir. Uluslararası nitelik taşıyan çalıştayımız bizim için çok önemli. İzinde yürüdüğümüz, bizlere emanet ettikleri çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmenin bir parçası da sanatın birleştirici gücü ile sanatımıza ve kültürümüze ivme kazandıracak bu tür etkinlikler, çalıştaylardır. Bu yönüyle biz Efeler Belediyesi olarak kültür ve sanata yönelik etkinliklere önem veriyoruz, destek olmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlçenin tanıtımına katkı sağlamak, kültür-sanat hayatına bir ivme kazandırmak, sanatın çok daha fazla kişi tarafından izlenmesini sağlamak, farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen çalıştaya katılacak sanatçılar arasında Beyhan Özdemir, Alberto Modiano, Ata Yakup, Kaptan, Enver Şengül, Tuğrul Çakar ve Mehmet Ünal'ın bulunduğu kaydedilldi. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler