Takip Et

SON DAKİKA

Aydınlı eğitimci, Bakü'de kalbine yenildi

16 Kasım 2016, Çarşamba 11:55

     


Aydınlı Tarih Öğretmeni Ali Devrim, 8 yıldır görev yaptığı Bakü’de geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirmesiyle 8 yıldır Azerbaycan’da Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Bakü Türk Anadolu Lisesi’nde idarecilik yapan ve son olarak TDAV Türk Dünyası Atatürk Lisesi’nde okul müdürü olan Aydınlı Tarih Öğretmeni Ali Devrim, dün gece geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Aydın’a uzun yıllar hizmet ederek binlerce öğrenci yetiştirmiş olan Devrim, evli ve 3 çocuk sahibiydi. Devrim’in cenazesinin yakınları tarafından teslim alındıktan sonra Aydın’da toprağa verileceği öğrenildi.

EFELER'DE BİR PARKA HOCALI SOYKIRIM ANITI İSTEMİŞTİ

Tarih Öğretmeni Ali Devrim, 24 yıl önce Hocalı’da yapılan soykırımın unutulmaması için Efeler’deki bir parka Hocalı Soykırım Anıtı dikilmesini istemişti. O dönemde Azerbaycan ile Türkiye’nin kardeş ülke olduğuna dikkat çeken Devrim, dünyanın en büyük soykırımlarından olan Hocalı katliamının unutulmaması için Efeler’de bir anıt dikilmesini ve bir parka da isminin verilmesini isteyen açıklamada bulunmuştu.

Efeler’e Hocalı Anıtı yapılması yönündeki isteğini Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ile paylaştığını kaydeden Devrim, Paşayeva’nın, çok sevdiği Aydın’a bu anıtın dikilmesinin kendisini çok mutlu edeceğini söylediğini de ifade etmişti. (SUAT DENİZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler