Takip Et

SON DAKİKA

'Aile doyuran' bağımlılık yapıyor

16 Kasım 2016, Çarşamba 09:51

     


Söke'de pidecilerin 'aile doyuran' olarak adlandırdığı, kavrulmuş kıyma ile yapılan pidenin bir tanesi 4 kişilik bir aileyi rahatlıkla doyururken isteğe göre fırına 6-8 kişilik pideler de verilebiliyor.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke’de pidecilik yapan Ramazan Hırkalı, pidenin Ege, Aydın ve Denizli yöresinde çok yaygın olduğunu, ancak 'Aile doyuran' olarak adlandırılan devasa pidelerin sadece Söke'ye özgü olduğunu söyledi. Hırkalı, “Bu pideleri müşterilerimizin isteğine bağlı olarak özel yapıyoruz. Kavrulmuş kıyma, domates, isteğe göre çökelek, yumurta ve maydanoz karışımı ile hazırladığımız pideleri isteye göre 8 kişiliğe kadar yapabiliyoruz. Bu, Söke’ye has bir pidedir. Her yerde pide ince olur ama Söke’de bol yağlı ve kalın yapılır. Kendim Karacasulu’yum ama orada böyle pide yapılmıyor. Bu pide sadece Söke’ye özeldir. 33 yıldan beri pidecilik yapıyorum. 12 yıldır da Söke’deyim. Buraya gelen herkesin yemesini tavsiye ederim” diye konuştu.

BİR AİLEYİ RAHAT DOYURUYOR

Yaptıkları pidenin farklı bir tadının olduğuna vurgu yapan Hırkalı, “5 veya 6 kişilik bir aile geldiği zaman bu pidenin bir tanesi ile o aileyi rahatlıkla doyurabiliyoruz. Odun ateşinde ağır ağır pişerek tadı mükemmelleşiyor. Bu tür pideleri yemeye gelen özel müşterilerimiz bile var. Hatta Söke’ye dışarıdan gezmeye gelen birçok kişi bu pideyi yemeden ilçeden ayrılmıyor. Adeta bağımlılık yapıyor” dedi. (BURHAN CEYHAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 

 







 
Son Eklenen Haberler