Takip Et

SON DAKİKA

THK'dan ‘model uçak eğitimi'

16 Ekim 2016, Pazar 09:00

     


Türk Hava Kurumu Aydın Şubesi'nin, çocukların ve gençlerin el becerisi kazanmaları ve THK’nın insanlarla iç içe olması amacıyla başlattığı ‘Model Uçak Eğitimi’ 3. yıla ulaştı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

THK Aydın Şubesi, 3 yıldır 10 yaşından 27 yaşına kadar olan vatandaşlara ‘Model Uçak Eğitimi' veriyor. Model Uçak Eğitmeni Cihan Çağtay Benli, “THK olarak 3 yıldır 10 yaş ile 27 yaş arasındaki kişilere ‘Genç Kanatlar’ olarak model uçak eğitimi veriyoruz. Model uçak kurslarımızda ilk öğrettiğimiz ata modeli. Burada amacımız gençlere havacılığı sevdirmek. Yaptıkları uçağın, bindikleri bir aracın nasıl olduğunu nasıl süzüldüğünü ve o sevgiyi tattırmak amacıyla yapılmış bir proje. Bu kurslarla çocuklar belki havacılığı sever ilerde pilot olur, mühendis olur, teknik bakımcı olur, her şey buradan başlayabilir. Her şey sevgiyle başlar. Ülkemizde havacılık geri kalmış. Bu geri kalmışlığı bu kurslarımızla az da olsa gidermeye çalışacağız” dedi.

THK AYDIN ŞUBESİ DAHA ÇOK PROJE ÜRETECEK

THK Aydın Şubesi olarak sosyal faaliyetlere devam edeceklerini belirten Benli sözlerine şöyle devam etti: “Belirli bir saatimiz yok. Öğrencilerimiz istedikleri vakit geliyor ve ata modelimizle işe başlıyoruz. 5 gün içerisinde düzenli gelen bir öğrenci ata modelini bitiriyor. Biz çocuklara öncelikle sosyal faaliyet olarak yaptırmaya çalışıyoruz. THK Aydın Şubesi olarak daha çok projeler üretmeye çalışacağız. Sadece ata modeli değil, flamingo veya leylek yapmak isterlerse motorlu, turna gibi modellerimizi de beraber yapmaya çalışıyoruz. Ahşap uçaklar, anahtarlıklar yapmaya başladık. Çocukların yaptığı her örnek, yeni el becerisini keşfettirecek.”

“ÇOCUKLARIN EL BECERİLERİNİ GELİŞTİRİYORUZ”

Eğitime gelen çocuklarla keyifli vakit geçirdiklerini ifade eden Benli, “Çocuklar burayı ve uçak yapmayı çok sevdi. Onlarla keyifli vakit geçiriyoruz. Artık okullara da gelin, orada da beraber çalışalım diyorlar. Biz de öğretmenlerimize ders verip projenin okulda öğretmenlerle devam etmesini sağlıyoruz. Şu an bazı okullarda ders olarak veriliyor. Gençlik merkezindeki eğitmenleri de biz eğitiyoruz. Çocuklarımızın el becerilerinin gelişmesi için yapıyoruz. Şimdiki çocuklar makas ve bıçak kullanamıyor. Bu eksiliği burada kapatmaya çalışıyoruz. El becerilerini, el kaslarını geliştiriyoruz” diye konuştu. (KIYMET SARIYILDIZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler