Takip Et

SON DAKİKA

ADM Çine’de ağaç operasyonu başlattı

16 Ekim 2016, Pazar 20:30

     


ADM, Çine’nin farklı bölgelerinde elektrik tellerine temas eden ağaçları kesmeye başladı. Çalışmanın, yangın riskini ortadan kaldırmak amacıyla yapıldığı bildirildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Karakollar Mahallesi'nden Akın Ataman (45), ADM’nin yaptığı çalışmanın doğru ve yerinde olduğunu belirterek, “Elektrik tellerinin ağaç dallarına çarpması sırasında meydana gelen kıvılcımlar, kuru otların tutuşmasına ve yangına yol açıyordu. Bu yangınlarda yüzlerce dekar orman ve zeytinlik kül oldu. Bu tehlikelerin ortadan kaldırılması için ADM çalışma başlattı. Yangın meydana geldikten sonra yapılan çalışmaların bir faydası yok. ADM'nin bu faaliyetini destekliyorum” dedi.

AĞAÇLARIN GÖVDELERİNDEN KESİLMESİNE TEPKİ GÖSTERENLER OLDU

Öte yandan bazı vatandaşlar, ağaçların köklerine yakın bir yerden kesilmesine tepki gösterirken elektrik tellerine temas eden dallarının kesilmesinin daha uygun olacağını söyledi. ADM görevlilerinin, meyve ağaçlarının elektrik tellerine temas eden kısımlarını kestiği, diğer ağaçlarda ise mal sahibinin oluru ile kökten kesim yaptığı bilgisine ulaşıldı. (OSMAN YURTTAŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler