Takip Et

SON DAKİKA

Bilgin Çiftçi'ye destek

16 Ekim 2015, Cuma 12:04

     


Türkiye Halk Sağlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nun Facebook’ta Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile ilgili paylaşımlarda bulunan Dr. Bilgin Çiftçi hakkında memuriyetten men kararı vermesi, Aydın Tabip Odası tarafından protesto edildi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Tabip Odası Başkanı Metin Aydın, protesto toplantısında yaptığı konuşmada şöyle dedi:

‘’Daha beş gün önce Türkiye’nin dört bir yanından “Savaşa inat barış hemen şimdi” talep etmek için Ankara’ya gelen çocuğu, genci, yaşlısı, kadını, erkeği, kalbi barıştan, sevgiden, emekten, kardeşlikten yana atan 100’ün üzerinde vatandaşımız bombalanarak katledilmiş, yüzlercesi yaralanmış sakat bırakılmıştır. Acımız büyük, hepimizin başı sağ olsun. Bu katliamın sorumlusu kendi iktidarı ve menfaatleri adına şiddetli, savaşı, hakareti, hukuksuzluğu ülkeyi yönetme tarzı olarak gören aşılmaz sanılan saraylarda yaşayanlarla ülkede yaşanan talana, savaş, emek ve yaşam sömürüsüne, ses çıkarmayıp susanlardır. Türkiye’de acillerde ve ASM’de kendilerine dayatılan esnek ve uzun çalışma, angarya nöbetlere karşı çıkan “Yeter artık” diyen 13 binin üstünde Aile Hekimi sözleşme feshi tehdidi ile karşı karşıyadır. Aile Hekimlerine yapılan haksız, hukuksuz linç kampanyaları ciddi halk sağlığı sorunu olmaya adaydır. Aydın Dalama ASM’de çalışan Dr. Bilgin Çiftçi bir yıl kadar önce toplumsal olaylara karşı hassasiyet gösteren bir arkadaşı tarafından kendisini iletilen bir görsel ögeyi Facebook sayfasında paylaşmıştır. Bu öğede dönemin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüzüklerin efendisi filminde bir karakter olan Collumun şaşkınlık, hayret ve yemek yeme olaylarını gösteren üç fotoğrafı yan yana gösterilmekteydi.

Bu öğeyi Dr. Bilgin Çiftçi’in sayfasında gören takipçisi Sayın Cumhurbaşkanı’na hakaret edildiği iddiası ile Bilgin Çiftçi’ni Aydın Halk Sağlığı Müdürlüğüne, Aydın Emniyetine ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığına şikâyette bulunmuştur. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Yüksek Disiplin Kurulu 4 ay önce yaptığı yargılamada Bilgin Çiftçi’nin memuriyetten men talebini usulden reddetmişti. 14 Ekim 2015 tarihinde apar topar yeniden yapılan yargılama sonucu Yüksek Disiplin Kurulu Çiftçi’ye memuriyetten men kararı vermiştir. Bizler bu hukuksuzluğu kabul etmiyor. Ve kınıyoruz. Sağlık çalışanları olarak yönetim kademesinde olanları toplumsal ve iş ortamlarında yaptıkları baskı, şiddet ve hukuksuz uygulamalara derhal son vermeye, Bilgin Çiftçi’ye yapılan haksız uygulamadan vazgeçmeye davet ediyoruz.’’

Metin Aydın’ın ardından konuşan ve “Bilgin Çiftçi’ye yapılan hukuksuzluğu tüm hekim arkadaşlarım adına kınıyorum” diyen Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekili Adayı Metin Lütfi Baydar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“AKP’nin 2002’den beri yarattığı en önemli şey Türkiye’nin zihin haritasını değiştirmektir. Artık ölülerimizi bile bizden öldüler, sizden öldüler diye ayırır duruma geldiler. Bu ortamı yaratan AKP zihniyeti oldu. Sadece kendilerinden olana işveren, kendilerinden olmayan herkese cezalandıracak bir kitle olarak gören bir zihniyetle karşı karşıyayız. Gerçekten demokrasiye inanmış, toplumsal işbirliği ve dayanışma duygusunu belirleyen herkesin bunların gitmesi konusunda bir işbirliği yapması gerektiğine inanıyorum. Cumhurbaşkanı ve Başbakan denen kişi tarafından, yürütülenlerin son verilmesi gerekiyor. Bir insan öldüğünden itibaren Kuran-ı Kerim’de ayettir. Kişi öldüğünden itibaren katil olsa bile ondan hüküm kalkar. Bunlar hükmü kaldırmadıkları gibi ölülerden bile hesap soran anlayışı ne yazık ki Türkiye’ye enjekte ettiler. Bizim itirazımız, karşı çıkışımız budur. Ankara’daki eylem planını yapan iki tane intihar bombacısının daha önce Emniyetin istihbaratında resimleri olmuş olmasına rağmen, böyle bir şey yapma ihtimalleri olamaz, tutuklamadık diyecek kadar ‘Aymazlık’ içerisindedir. Yazıklar olsun.” (AZİZ ÖZDEN)







 
Son Eklenen Haberler