Takip Et

SON DAKİKA

Bakan Pakdemirli, tvDEN ekibine konuştu

16 Eylül 2018, Pazar 18:45

     


Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Ege Bölge Toplantısı'na katılmak için geldiği Aydın’da toplantı çıkışı tvDEN ekibine değerlendirmede bulundu. Bakan Pakdemirli, “İmkanları çiftçiyle en iyi şekilde buluşturarak, üreticiyi memnun ederek, tüketiciyi de enflasyona boğmayarak bir orta yol bulmamız gerekiyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kongre Merkezi’nde düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Ege Bölge Toplantısı'na katılarak Ege Bölgesi’ndeki ziraat odası başkanları, meclis başkanları ve üreticilerin sorunlarını dinleyen Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, toplantı çıkışı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi bahçesinde fidan dikti. tvDEN ekibine konuşarak, ülke tarımı ve toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Bakan Pakdemirli, “Biz Tarım ve Orman Bakanlığı görevine gelir gelmez ilk olarak ‘Biz vatandaşı, çiftçiyi dinleyeceğiz’ diye söyledik. O kapsamda Türkiye’nin her tarafını dolaşıyoruz. Bir gün balıkçılarla beraberiz, bir gün üzüm borsasının açılışını yapıyoruz. Dün İzmir’de, bugün Aydındaydık. Yani burada bu işi üretenlerle birlikte olursak yaptığımız işten netice alabiliriz” dedi. Sahada olmaları gerektiğini ifade eden Pakdemirli, “Bugünde bürokratlarımızla beraber çok büyük bir ekiple buradayız. Sorunları dinleyerek, bunları da anında çözüme kavuşturma anlamında ne yapabiliriz ona bakacağız. Tarımda yapısal problemler var, bunlar zaman alacak ama çabuk çözülecek işleri de hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmamız gerekiyor. Yeni sistemin de gereği bu” diye konuştu.

“KİTABI ORTADAN OKUMAMIZ LAZIM”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, çiftçilerin talebinin bitmeyeceğini kaydederek, şunları söyledi: “İmkanlarımız doğrultusunda bunları çözmeye çalışacağız. Çözülecek olan işlerde hemen bunları yapmak gerekiyor. Örneğin pamukla ilgili ‘0.8 lira destek alıyoruz, bunu 1 lira çıkarın’ diye talep geldi. 1 liraya çıkardığımız zamanda başka bir ürünün desteğinden almak gerekiyor. Mümkün olduğunda kitabı ortadan okumamız lazım. Yani ne devlet tarafından okuyacağız, ne sadece o ürünü üreten çiftçi tarafından okuyacağız. İmkanları çiftçiyle en iyi şekilde buluşturarak, üreticiyi memnun ederek, tüketiciyi de enflasyona boğmayarak bir orta yol bulmamız gerekiyor.” (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler