Takip Et

SON DAKİKA

“Demokratik ve bilimsel eğitim istiyoruz”

16 Eylül 2017, Cumartesi 11:36

     


Eğitim Sen Aydın Şubesi Başkanı Kadir Özdemir, okulların açılması öncesinde yaptığı basın açıklamasında, “demokratik ve bilimsel eğitim” talebinde bulundu. OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ları da eleştiren Özdemir, “Meslektaşlarımız savunma hakkı bile tanınmadan görevlerinden ihraç edilmiştir” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Eğitim Sen Aydın Şubesi üyeleri, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde basın açıklaması yaptı. Şube yürütme kurulu adına konuşan Eğitim Sen Aydın Şubesi Başkanı Kadir Özdemir, bir toplumu değiştirmenin ve dönüştürmenin en kolay yolunun kadınlarla ve eğitimle ilgili yürütülen politikalar olduğunu söyledi.

AK Parti’nin iktidara geldiği günden beri toplumu, kendi ideolojisi doğrultusunda değiştirme ve dönüştürme çabası içinde olduğunu belirten Özdemir, “AKP Hükümeti, izlediği eğitim politikalarıyla kendi iktidarına kusursuz itaat örgütlemenin peşindedir. İşçiler iş cinayetine kurban gidince ‘kader’ diyecek, her gün tacize, tecavüze, şiddete uğrayan kadınların karşısına çıkıp ‘fıtratımız farklı’ diye böbürlenecek, hakkını arayan emekçiye ‘grev caiz değildir’ diye tepki gösterecek itaatkar bir toplum, gerici, ırkçı, ve bilimsellikten uzak tümüyle kendilerine biat edecek kindar ve dindar bir nesil yetiştirmeyi arzulamaktadır” ifadelerini kullandı.

Kanun Hükmünde Kararnameleri eleştiren Özdemir, şu görüşleri aktardı:

“15 Temmuz darbe girişimi sonrası siyasi iktidar darbe girişimini bir lütuf olarak görüp, darbe girişimi sonrasında çıkarılan OHAL KHK’leri ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan 34 bin öğretmen, 5 bin 295 akademisyen ve bin 194 idari personel tamamen siyasi ve idari kararlar ve tasarruflarla neyle suçlandıklarını bile bilmeden savunma hakkı bile tanınmadan kamu görevinden ihraç edilmişlerdir” değerlendirmesinde bulundu.

KESK ve Eğitim Sen üyelerinin emeğinin hakkıyla, ailelerinin helal paralarıyla, hiçbir cemaat yurdunda kalmadan meslek sahibi olduğunu söyleyen Özdemir, “KESK ve Eğitim Sen üyeleri mesleklerine geri dönünceye kadar her türlü fiili ve meşru mücadelesini sonuna kadar verecektir. Üyeleriyle ilgili her türlü maddi ve manevi dayanışmayı hem kendi içinde hem de ulusal ve uluslarası düzeyde dostlarıyla büyüterek devam etmektedir” dedi.

“SORGULAYAN VE ELEŞTİREN ÖĞRENCİ” VURGUSU

İktidarın, yapılan değişikliklerle eğitim sistemini yap-boz tahtası haline getirdiğini savunan Özdemir, son açıklanan yeni müfredatla da somut ve çözüme dayalı politikaların geliştirilmediğini aktardı.

Özdemir, şunları kaydetti:

“Demokratik bir toplumun oluşması ve yaşatılabilmesi, eğitimin bilimsel, toplumsal, kamusal ve anadilinde olmasıyla, insanlara, eğitimcilere verilen değerle, düşünen, sorgulayan, eleştiren, empati kurabilen öğrencilerin yetiştirilmesi ancak mümkündür. Bu anlayış içinde, tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize parasız, bilimsel, laik, demokratik, anadilinde bir eğitimin karşılık bulması temelinde yeni eğitim öğretim yılında başarılar diliyoruz.”

Açıklama yapan üyeler, ‘Öğretmenime dokunma’, ‘Sermayeye köle olmayacağız’, ‘Herkese güvenli iş, güvenli gelecek’ yazılı dövizler taşıdı. Açıklama sırasında, Milli Eğitim Müdürlüğü bahçesinde polis ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı görüldü. (KIVANÇ UĞUR)

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler