Takip Et

SON DAKİKA

Aydın Barosu’ndan Ankara çıkarması

16 Eylül 2017, Cumartesi 12:52

     


Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, baro başkanlık divanı üyeleriyle birlikte Ankara’ya giderek Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Türkiye Barolar Birliği’nde çeşitli temaslarda bulundu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Barosu Başkanı Gökhan Bozkurt, yaptığı açıklamada, Ankara ziyaretinde kendisine Aydın Barosu Başkanlık Divanı üyeleri, Başkan Yardımcısı Himmet Pehlivan, Genel Sekreter H. İrem Bozkurt, Sayman Rabia Altuntaş Çiftçi ve Eğitimden Sorumlu Baro Yönetim Kurulu üyesi Ali Kaan Akın’ın eşlik ettiğini söyledi.

İlk olarak Yargıtay’a ziyarette bulunduklarını belirten Bozkurt, “Oradaki ziyaretimizde çeşitli konular hakkında görüştük. Asıl ağırlık bu dönemde yapacağımız eğitim çalışmalarıyla ilgiliydi. Bu eğitim çalışmalarında Yargıtay’la yapacağımız iş birliğini konuştuk” ifadelerini kullandı.

Ardından Ankara Barosu’nu ziyaret ettiklerini aktaran Bozkurt, Ankara Barosu yöneticileriyle de çeşitli konularda iş birliği amacıyla görüştüklerini ifade etti. Ankara, Adana ve Antalya Barosu Başkanlarıyla birlikte Anayasa Mahkemesi’ni de ziyaret ettiklerini anlatan Bozkurt, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile görüştüklerini kaydetti.

Bozkurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “Söke İkinci Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi tarafından karşı avukatlık ücretinin avukata ödenmesiyle ilgili, karşı avukatlık ücretinin iptaliyle ilgili anayasaya aykırılık başvurusu yapıldı AYM’ye. O başvuru incelemede. Biz onunla ilgili, iptal edilmemesi tabii ki de avukatın en doğal hakkı. Bununla ilgili görüşlerimizi, taleplerimizi ilettik. Epeyce uzun bir görüşme yaptık. Anayasa hukukuyla ilgili görüşme yaptık.”

Başkan Bozkurt, ardından Türkiye Barolar Birliği’ni ziyaret ederek, Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu ile bir araya geldiklerini sözlerine ekledi. (KIVANÇ UĞUR)







 
Son Eklenen Haberler