Takip Et

SON DAKİKA

Su akmayan tarihi çeşme önünde su hayrı yaptı

16 Temmuz 2017, Pazar 11:25

     


Din Görevlileri Birliği Derneği (DİNBİRDER) Aydın Şubesi 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Efeler Doğu Gazi Bulvarında bulunan su akmayan tarihi çeşme önünde su hayrı yapı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

DİNBİRDER Başkanı Yafes Kuru, Doğu Gazi Bulvarı'nda bulunan durakta sıcaktan bunalan vatandaşlara bardak su ikram etti. 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehitler adına hayır yaptığını belirten Kuru, “Hava çok sıcak, bu günlerde en güzel ikramın bir bardak soğuk su olacağını düşündüm. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. Durağın yakınında şehitler çeşmesi olduğunu belirten ancak hayrattan su akmadığını vurgulayan Kuru, “Atalarımız birçok yere çeşme yaparak vatandaşın su ihtiyacını gidermesini sağlamıştır. Çeşme yapmak hem güzel bir gelenek hem de güzel bir hayırdır. Biz de bu vesileyle çeşmenin faaliyete geçmesini istiyoruz. Pet sular çıkınca artık çeşme yapma geleneği bitti. Sıcaktan bunalan vatandaşlarımıza su hayrı yapmaktan mutluyuz” diye konuştu.

Su hayrı geleneğini sürdüreceğini belirten Kuru, “Atalarımızdan aldığımız bu güzel geleneği devam ettireceğiz. Tarihi çeşmelerin faaliyete geçirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (ÖZGE SÖNMEZ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler