Takip Et

SON DAKİKA

Kırkpınar'ın başpehlivanı Balaban, Aydın'ı gururlandırdı

16 Temmuz 2017, Pazar 21:09

     


Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 656’ncısın başpehlivanı Aydın ADÜ mezunu olan İsmail Balaban oldu. Rakiplerini eleyerek şampiyon olan İsmail Balaban, kazandığı altın kemerle Aydın’a büyük gurur yaşattı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Akdeniz derbisinde rakibi Orhan Okulu'yu yenen İsmail Balaban, 4 yıl aradan sonra yeniden altın kemerine kavuştu. Sarayiçi Er Meydanı'ndan 656'ıncısı gerçekleştirilen Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde, başpehlivanların final güreşleri tamamlandı. Kırkpınar şampiyonu olmak için kıyasıya mücadele eden başpehlivanlardan 2013 birincisi İsmail Balaban, rakibi 2015 yılı birincisi Orhan Okulu'yu yenerek, altın kemerin bu yılki sahibi oldu.

ADÜ BESYO MEZUNU

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri final güreşine kalan Antalyalı başpehlivanlar İsmail Balaban ve Orhan Okulu'nun final müsabakasının ilk yarım saatlik bölümünde yenişme olmadı. Müsabakanın 10 dakikalık puanlama bölümünde Er Meydanı'nda yenişemeyen başpehlivanlar, 'altın puan' bölümüne geçti. Yaklaşık 60 dakika süren zorlu mücadele Balaban, rakibi Okulu karşısında bir puan alarak, altın kemeri kazanan taraf oldu.

Adnan Menderes Üniversitesi BESYO Mezunu olan başpehlivan İsmail Balaban’ın başarısı Aydın’da da büyük sevinçle karşılandı. (HAKAN AKIN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler