Takip Et

SON DAKİKA

15 Temmuz şehitleri Didim’de de anıldı

16 Temmuz 2017, Pazar 13:06

     


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla tüm yurtta olduğu gibi Didim’de de anma programı düzenlenirken, Didimliler Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tuttu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayeleri doğrultusunda Didim Kaymakamlığı tarafından düzenlenen anma programı çerçevesinde Didim'de 15 Temmuz şehitleri hatıra ormanı oluşturuldu. Didim'in girişinde oluşturulan hatıra ormanında Kaymakam İskender Yönden ve diğer protokol üyeleri ile vatandaşlar tarafından ağaç dikimi gerçekleştirildi.

Ardından Milli Birlik Yürüyüşü düzenledi. Yeni Mahalle kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na kadar yapılan yürüyüşe, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Didim eski Kaymakamı, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Kayseri Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, MHP Didim İlçe Başkanı Ramazan Aşkar, kamu kurum kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ SLOGANLARI İLE YÜRÜDÜLER

Yürüyüş boyunca “Şehitler Ölmez Vatan bölünmez” ve “Vatan sana canım feda” sloganları atıldı. Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanı’nda sürdürülürken, burada Atatürk Anıtı'na Türk Bayrağı motifleri ile süslenmiş kırmızı beyaz çelenk sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Anma programında Didim Müftülüğü tarafından 15 Temmuz şehitlerinin ruhlarına Kuran-i Kerim tilaveti ve dualar okundu. Vatandaşlara da lokma ikramında bulunuldu.

DEMOKRASİ NÖBETİ SABAHIN İLK IŞIKLARINA KADAR DEVAM ETTİ

Adnan Menderes Üniversitesi tarafından gençliğin demokrasi inancının yaşatılmasını pekiştirmek amacıyla konferans verildi. Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Metin Polat, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Türkiye üzerinde oynanan oyunlarla ilgili alandakilere bilgilendirmede bulundu. Gecenin ilerleyen saatlerinde vatandaşlara tavuk, pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Didim’de demokrasi nöbeti, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti. (EDİZ VERDİOĞLU)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler