Takip Et

SON DAKİKA

Malgaç Baskını, 98. yılında anıldı

16 Haziran 2017, Cuma 17:14

     


Milli Mücadele'de önemli bir yere sahip olan Malgaç Baskını ve kahramanları, 98. yılında, düzenlenen törenle anıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sultanhisar'da, Aydın-Denizli Karayolu kenarında bulunan Malgaç Anıtı önünde, 98. Malgaç Baskını anma proğramı yapıldı. Etkinliğe, Sultanhisar Kaymakamı Ömer Faruk Günay, Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, İlçe Emniyet Amiri Zafer Karadirek, siyasi parti temsilcileri, kurum ve kuruluş amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Törenin ilk konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Malgaç Baskını'nın tarihçesi hakkında bilgiler verdi. Tarihin önemini dikkat çeken Sultanhisar Kaymakamı Ömer Faruk Günay, "Bugün bayrağımızın altında hep birlikte yaşamamız için mücadele eden ve vatan uğruna şehit düşen atalarımız ile daha birkaç gün önce toprağa verdiğimiz Atçalı Ufuk kardeşimizi rahmetle anıyorum. Vatanın bütünlüğünü koruyup, bugün devletle ve halkımızla bir arada olup, bu etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Ayrım yapmaksızın hepimizi bir arada tutan değerlerimiz, korunmalıdır" dedi.

 

Konuşmaların ardından resim, kompozisyon, şiir dalında dereceye giren öğrencilere, ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi. Etkinlik halk oyunları gösterilerinin ardından sona erdi. Etkinlik sonunda açıklama yapan Yörük Ali Efe'nin kızanlarından İsabeylili İbrahim Çavuş'un torunu Ahmet Dikbayır, "Milli mücadele kahramanı olan dedemle gurur duyuyorum. Vatanımızı göz dikmeye çalışan hainler olsa da, bunu başaramayacaklar" diye konuştu. (ERDAL AYDIN)

HABER VİDEOSU

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler