Takip Et

SON DAKİKA

"Kamu şeflerinin görev tanımı belirlensin, ücret farkı kaldırılsın"

16 Haziran 2017, Cuma 13:44

     


Büro Memur-Sen Aydın Şube Başkanı Kaan Çetinbaş, 2018-2019 toplu sözleşme döneminde, kamu kurumlarında çalışan birim şeflerinin sorunlarının çözülmesini istedi. Çetinbaş, “Kamu kurumlarındaki şeflere, 1’inci ya da 2’nci derece kadro tahsis edilsin. 657 Sayılı Kanun'da şeflerin görev tanımı yapılsın” dedi.

Şeflerin, yönetim kademesinin ilk basamağı ve memur ile müdür arasında bir köprü olduğunu ifade eden Çetinbaş, “Sorumluluğu sınırsız, ancak yetki alanı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda belirlenmediği için görev tanımı bulunmayan, kamu kurumlarında bir omurga görevi gören şeflerin, ya özel hizmet tazminatında ya da ek ödemelerinde iyileştirilme yapılması gerekmektedir” dedi.

2018-2019 toplu sözleşme döneminde, kamu kurumlarında ‘'şef'’ konumunda çalışan personelle ilgili düzenleme yapılması gerektiğini vurgulayan Çetinbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de yer alan eşit işe eşit ücret politikası doğrultusunda, kamuda çalışan 657’ye tabi tüm şefler için, özel hizmet tazminatı ve ek ödemeye yönelik değişiklikler yapılmalı. Kamuda çalışan şefler arasındaki maaş farkı ortadan kaldırılmalı. Özel hizmet tazminatı oranları, Adalet Bakanlığı’nda çalışan şefler gibi yüzde 67 yerine, yüzde 117 olarak düzenlenmeli. Şeflere 1’inci ve 2’nci derece kadro tahsis edilmeli. Şeflere yönetim kademesinde bulunduklarından dolayı makam ve görev tazminatı verilmeli. Aynı zamanda şeflerin belirli bir görev tanımı bulunmadığından dolayı; tamamen yetki ve sorumluluğu çalıştığı amirin inisiyatifine bırakılmıştır. Bu kargaşanın giderilmesi ve şeflerin çalıştığı kurumda bir yönetici motivasyonu kazanabilmesi için 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda şeflerin görev tanımının yapılması gerekmektedir. Yapılacak bu çalışmalar doğrultusunda, kamuda çalışan şefler arasında eşitsizlik ortadan kalkacaktır. Yönetim kademesinin ilk basamağında yer alan şefler hak ettikleri itibara ve haklara kavuşmuş olacaklardır. Büro memur-sen olarak bu taleplerin toplu sözleşmede dile getirilmesi için hazırladığımız dosyayı genel merkeze gönderdik ve bu konunun takipçisi olacağız.” (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler