Takip Et

SON DAKİKA

"Gerekçe göstermeden işine son verdiler"

16 Haziran 2017, Cuma 20:37

     


AK Parti Efeler Belediye Meclis Üyesi Tahsin Serttaş, İstanbul Arel Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan kızı Aybike Serttaş’ın işine, hiçbir gerekçe gösterilmeden son verildiğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Tahsin Serttaş, Denge’ye yaptığı açıklamada, kızı Aybike Serttaş’ın bir süredir Arel Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yardımcı doçent doktor olarak görev yaptığını ifade etti.

Kızının daha önce fakülte dekan yardımcılığı görevini üstlendiğini belirten Serttaş, “15 Temmuz’dan sonra bu tür sıfatlar geriye alındı. Soruşturmadan sonra uygun görülenler verildi. Bazıları verilmedi. O zaman dekan olan kişi, şimdi Arel’in rektörü oldu. Kızımı yakından tanımasına rağmen ki, beraber çalıştılar. Arel Üniversitesi üç yıldan beri, yani bu öğretim yılı da dahil en iyi rehber öğretim üyesi unvanını verdiler. Bir ay sonra da görevden aldılar. Neden görevden alındığını, hangi gerekçenin olduğunu bilmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KIZIM TÜRK MİLLİYETÇİSİDİR”

Öğrencilerin bu durumu tepkiyle karşıladığını kaydeden Serttaş, “Pazartesi günü, Arel Üniversitesi öğrencileri, okul önünde oturma eylemi yapacaklar. Burada yapılan bir yanlışı, üniversitede yapılan keyfi bir uygulamayı insanlarımızın tepki koyması açısından sayfamda paylaştım. İmza kampanyası açıldı. Şu anda bildiğim kadarıyla bini aşmış durumda. İstiyoruz ki, Türkiye’de herkes, istediği zaman dağ başı yasasını uygulayamayacağını bilsin” değerlendirmesinde bulundu.

Kızının akademik çalışmalarından söz eden Serttaş, şunları kaydetti: “Kızım Türk Milliyetçisidir. Bunu her yerde, her zaman söyler. İlmine, tekniğine uygun olarak bahseder. Bunda da hiçbir sakınca görmez. Aynı zamanda da haksızlığın karşısında. Türk milliyetçiliği görüşünü günümüzün sosyal demokratik görüşüyle de birebir örtüştüren bir bilim insandır. Yazmış olduğu 6 kitabı, ders kitabı olarak okutuluyor. Akademisyenlerin katıldığı bir yabancı dil sınavından 96 puan aldı.” (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler