Takip Et

SON DAKİKA

'Seçimi kaybedince yolu kapattı' iddiası

16 Haziran 2014, Pazartesi 08:45

     


Çine’de Umurköy Mahallesi Eski Muhtarı Ümmet Budak'ın 30 Mart’ta yapılan Yerel Seçimi kaybedince mahallenin hemen yakınında bulunan Kızanlar Mezarlığı’nın yolunu toprak set çekerek kapattığı iddia edildi.

 (FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Mezarlığın tapulu yolu olduğunu söyleyen Umurköy Mahallesi sakinleri, o yolun açılması için yetkililerden yardım bekliyor. Mahalle sakinleri, tarlalarına ve mezarlığa toprak setle kapanan 200 metrelik yoldan değil, 2 kilometrelik yolu kullanarak ancak gidebiliyor.

Kızanlar Mezarlığı’nın yanında ekili tarlası olan Ekrem Eşiyok (52), bu duruma sitem etti. 3 dönümlük tarlasında buğday ekili olduğunu söyleyen Eşiyok, tarlasındaki mahsulü hasat yapamadığını söyledi.

Umurköy Mahalle Muhtarı Şerafettin Kaygusız, yapılan toprak setten dolayı pis lağım suları biriktiği için çevreye kötü koku yayıldığını ifade etti.

Ümmet Budak’ın mahallede iki dönem muhtarlık görevi yürüttüğünü belirten Umurköy Mahalle Muhtarı Şerafettin Kaygusız, “Seçimlerde önce bu yol açıktı. Normalde mezarlığın tapulu yolu var. Zamanında yol açılmadığı için eski muhtarın tarlasının yanında geçerek mezarlığa ulaşılıyordu. Eski muhtarımız seçimi kaybedince mahallenin kullandığı yolu toprak set çekerek kapattı. Burada toplanan pis sular evleri çok rahatsız ediyor” dedi.

“MEZARLIĞIN TAPULU YOLU VAR, AMA AÇIK DEĞİL”

Sorunun çözülmesini isteyen Ekrem Eşiyok, “Mezarlığımıza ait tapulu yol var. Ama açılmadığı için biz mezarlığı ve tarlamıza giderken eski muhtarın arazisinin içinden geçiyorduk. Ama eski muhtar seçimi kaybedince yolu toprak set ile kapattı. Benim mezarlığın yanında buğday eki 3 dönüm tarlam var. Buğdayımı hasat edemedim. Şimdi tarlamıza geçemiyoruz. Mahallemize yakın olan mezarlığa ulaşabilmek için 2 kilometre yol kat ediyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz” diye konuştu.

Eşiyok, 1997 yılında mezarlığın yolunun açılması için dilekçe verdiğini geçtiğimiz günlerde aynı şekilde Çine Kaymakamlığı’na ve Çine Belediye Başkanlığı’na sorunu ilettiğini de sözlerine ekledi.

“BABAM VEFAT EDERSE O MEZARLIĞA DEFNEDECEĞİZ”

Umurköy Mahallesi olarak bu sorundan çok mağdur olduklarını söyleyen Hasan Yaman (52), “Kızanlar Mezarlığında anne ve oğlan kardeşimin mezarı var. Allah gecinden versin, babamı da kaybedince yine o mezarlığa defnedeceğiz. Ama mezarlığa ulaşacak yol yok. Biz bu mezarlığa nereden ulaşacağız. Sıkıntımız çok büyük” dedi. 

(SEZGİN MADRAN/MADRAN AJANS)







 
Son Eklenen Haberler