Takip Et

SON DAKİKA

Nazilli Belediyesi kapıları çalacak

16 Mayıs 2018, Çarşamba 12:53

     


Nazilli Belediyesi, son dönemde ilçede yaşlı intiharı olaylarının önüne geçmek için yeni bir proje başlattı. Proje kapsamında Nazilli Sağlık Meslek Yüksekokulu ve yaşlılara yönelik diğer hizmetlerde görev alan belediye görevlileri, yalnız yaşayan yaşlı vatandaşları tespit edecek ve daha sonra tespit edilen vatandaşlara rutin şekilde psikolojik destek hizmeti verilecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“Kapımı Çal” adı verilen projenin, Nazilli Belediyesi Toplantı Salonu’nda tanıtımı yapıldı. Tanıtıma Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Nazilli Sağlık Meslek Yüksekokulu Özel Kalemi Müzehher Günyol ve öğrenciler katıldı. Tanıtım toplantısında konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık Nazilli’de yaşlı intiharlarının artmasından rahatsızlık duyduklarını belirterek, “Milli ve manevi değerlere sahip olan insanlar arasında bile intihar vakaları görüyoruz. Bu, Müslüman bir devlet için içler acısı bir durum. Anne babalarımızın sağken kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bunlar da bizim büyüklerimiz ve yalnız kalmalarına izin veremeyiz. Yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerimizde görev alan personelimiz ve öğrenciler de bu projeye katkı sunacaklar. Bizzat ben de gidip yaşlı vatandaşlarımızı ziyaret ederek gönüllerini alacağım” diye konuştu.

 

Tanıtımın ardından 23 yıldır yalnız yaşayan Fikret Kutsal (67), Alıcık, görevliler ve gönüllü öğrenciler tarafından ziyaret edildi. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler