Takip Et

SON DAKİKA

"tvDEN, farklı bir televizyon kanalı olacak"

16 Mayıs 2017, Salı 13:53

     


tvDen Ynetim Kurulu Başkanı Emin Aydın, televizyon kanalı projesinin, toplumun kendilerine duyduğu güven sonucunda yaşama geçirildiğini belirterek, "tvDEN'in sıradan bir televizyon kanalı olmayacağını tüm halkımızla paylaşmak istiyorum. tvDEN, farklı bir televizyon kanalı olacak" dedi

 

TvDEN Yönetim Kurulu Başkanı Emin Aydın, Aydın'ın ilk uydu kanalı tvDEN'de canlı olarak ekrana gelen 'Yıldıray Yener ile erkenden' programına konuk oldu. tvDEN'in kuruluş öyküsünü, bu süreçte gerçekleştirdikleri çalışmaları ve hedeflerini anlatan Aydın, tvDEN'i 'kocaman bir aile' olarak nitelendirdi. Televizyonun yaşama geçirilmesi için çok ciddi bir ekip çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Aydın, birkaç aydır hazırlık sürecinin devam ettiğini aktardı.

Televizyondan önce Denge gazetesinin yayın koordinatörlüğünü üstlendiğini dile getiren Aydın, "Yaklaşık 4 buçuk yıl önce Denge gazetesinin yayın koordinatörü oldum. Elimde güçlü bir gazete vardı, beş ilçeye hitap ediyordu. 7-8 tane ciddi manada toplumda bilinen, bu işi layıkıyla yapan çalışanı vardı. Biz onu aldık o süreçten, önce gazetenin tabloit olan boyunu büyüttük, ulusal ebata yaydık. Tüm ile yaydık" ifadelerini kullandı.

 

"TOPLUMUN GÜVENİ SONUCUNDA TV SAHİBİ OLDUK"

Aydın ili genelinde gazeteyi yaygınlaştırma çabalarının yoğun bir döneme karşılık geldiğini vurgulayan Aydın, "Bu süreçte gitmediğimiz köy, uğramadığımız dükkan, kahve kalmadı neredeyse. İki binin üzerinde abone yakaladı, bayi satışıyla birlikte bugün 2 bin 600, 2 bin 700 satış yakalayan bir gazete oldu. Bayi satışlarının düştüğü dönemde, böyle bir artış yakalayan gazete oldu. Biz bunu ekipçe, hep beraber yaptık" diye konuştu.

Halk arasında, 'Denge ekibi yapar, Denge yaparsa olur' şeklinde bir algının oluştuğuna dikkati çeken Aydın, bu güvenin sonucunda televizyon sahibi olduklarını söyledi.

 

"EN UYGUN TELEVİZYON BİNASINI SEÇTİK"

tvDEN'in kuruluşu için Fethiye'de yayın yapan Kanal F televizyonunu satın aldıklarını belirten Aydın, şunları kaydetti: "Televizyonun sahipleri, en gerçekçi teklifin bizim teklifimiz olduğunu gördü, karşılıklı görüşmeler yaptık, anlaştık. Burada televizyonun eski sahipleri Özyer Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özyer’e teşekkür ediyorum. Bize inandı güvendi. Karşılıklı alışveriş oldu."

Denge Medya Grubu'nun yeni binasına taşınması konusunda çeşitli isimlerle irtibata geçtiklerini kaydeden Aydın, "Bana göre Aydın’da en uygun televizyon binasını seçtik diye düşünüyorum. Bu konuda fikir veren Fevzi Eryalçın’a, binanın tutulmasında bize yardımcı olan bina sahibi Muzaffer Aykın’a, Kemal Alper’e, Müteahhit Erhan Oruç'a, Mimar Selda Arslan Ünübol'a ve ismini sayamadığım, fikren ve bedenen katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

"ANA İŞİMİZ HABER VERMEK OLACAK"

"tvDEN'in sıradan bir televizyon kanalı olmayacağını tüm halkımızla paylaşmak istiyorum" diyen Aydın, "Tvden farklı bir televizyon kanalı olacak. Ana işi haber vermek olacak. Çünkü biz haberciyiz. tvDEN öncelikle bir haber kanalı olacak. Öncelikle bu bölgeden haberler verecek. Haber içeriğinin yüzde 40’ını merkezinin bulunduğu Aydın’dan olması yönünden planımız var. Yüzde Muğla’dan, kalan yüzde 30’luk dilimde de çevremizden, Denizli’den, İzmir’den, Manisa’dan ve Türkiye’deki gelişmelerden izleyicilerimizi haberdar edelim diyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Denge gazetesinde özgün içerik üretmeye özen gösterdiklerini, okurun da bu yönde talebi olduğunu anımsatan Aydın, televizyonculukta da aynı anlayışı sürdüreceklerinin altını çizdi.

 

tvDEN 69 ÜLKEDEN İZLENİYOR

'Senden, benden, bizden' sloganının gereği, televizyon kanalını, bununla birlikte Aydın'ı ve Muğla'yı büyütmeyi hedeflediklerini dile getiren Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aydın’da televizyonculuğun geçmişi var. Fakat ilk defa bir uydu televizyon kanalı kuruluyor. Bu televizyon kanalı 69 ülkeden izleniyor. Digitürk, DSMART gibi platformlarda var. Olması gerektiği her platformda olacak. Biz dünyanın her yerinden, Aydınlılar, Muğlalılar, bu şehirlerle ilgilenenler tvDEN'den bu bölgeden haberdar olsunlar, bu bölgenin özelliklerini, güzelliklerini yaşasınlar istiyoruz."

 

"MUĞLA'DAN KOPMAYACAĞIZ"

Muğla'yla ilgili de çok ciddi projeleri olduğuna işaret eden Aydın, "Sıra dışı uygulamalarla geliyoruz. Televizyonun oradan kopmayacağını ben şimdiden temin ederim. Bu işi profesyonel bir ekiple yürüteceğimizden biz o bölgede geçmişten daha etkin olması için bu televizyonun elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Televizyonun geçmişinde program yapan arkadaşlarla görüşüyoruz. Yörük Obaları diye bir program var, çok seviliyor, çok izleniyor. Ramazan Kıvrak arkadaşımızın sunduğu bu program devam edecek" diye konuştu.

Konuşmasında Aydın'daki bazı gazetecileri de eleştiren Aydın, şu ifadeleri kullandı:

"Çok üzüldüğüm bir şeyi anlatacağım. Geçtiğimiz hafta pazartesi günü haber koordinatörümüz çok elim bir trafik kazası geçirdi, eşi vefat etti. Birtakım medya kuruluşları, ‘bir yayın organında çalışan Cem Ulucan...’ diye yazdı. Oysa biz burada, yayın hayatımız boyunca sahiplendik meslektaşlarımızı. Gazetelerin gelişimi sürecinde ben bütün bilgilerimi aktardım meslektaşlarımıza."

 

"AYDIN İLE MUĞLA'NIN SORUNLARI ORTAK"

Aydın ve Muğla'nın sorunlarının ortak olduğunu dile getiren Aydın, "Ben iki ilde de yaşadım. Uzun yıllar turizmde çalıştım Muğla bölgesinde. Aslında sorunları ortak. En büyük sorunu da bir araya gelememek, birlikte olamamak. Bugün gidiyorsunuz, Fethiyeliler kendini Muğlalı görmüyor. Aydın’da Nazillililer kendini Aydınlı görmüyor. Sökeliler çok daha farklı bakıyor. Muğla’da yine Bodrum farklı görüyor" ifadelerini kullandı.

Günümüzde şartların değiştiğini aktaran Aydın, "Bugün, Muğla diye bilinen yer Menteşe. Oysa Muğla ismi, 48 plakalı il sınırlarının tamamını kapsıyor. Dolayısıyla herkes Muğlalı, Muğla, sadece Menteşe’de yaşayanların sahip olduğu bir isim değil. Bu bilinci yaymamız lazım. Aydın’da da öyle. Aydın denilince akla Efeler ilçesi geliyor. Her yer Aydın. Karacasu da Aydın, Karpuzlu’nun Tekeler Köyü de Aydın. Kuşadası’nın Kirazlı Köyü de Aydın. Her yer Aydın. Bu bilinci yaymamız lazım" ifadelerini kullandı.

 

"HİÇBİR KİŞİSEL HIRSIMIZ YOK"

Televizyon kanalının yaşama geçirilmesi sürecinde bazı meslektaşlarından destek göremediklerinden yakınan Aydın, "Bir destek göremedik meslektaşlarımızdan bu sürece kadar. Ama bundan sonra desteklerini bekliyorum. Bizim hiç kimseye karşı önyargımız, kırgınlığımız yok. Muğla’daki arkadaşlarımızda daha ciddi sahiplenmeler var. Muğla’daki meslektaşlarımız çok umutlu bu projeden ama Aydın’daki arkadaşlarımız ağzına almak istemiyor. Bunu herhangi bir arkadaşımız yapmış olsaydı en çok sahip çıkacak olan bendim. Hiçbir kişisel hırsımız yok."

 

"BU ŞEHİRDE BİRBİRİNDEN YETENEKLİ SANATÇILAR VAR"

Yerel yeteneklerin ortaya çıkarılmasında da önemli bir görev üstleneceklerini anlatan Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu toplumun çok güzel değerleri var. Bu şehirde birbirinden yetenekli sanatçılar var. O televizyonlarda gördüğümüz algı yönetimiyle inanılmaz şöhret yakalamış birçok sanatçıya taş çıkaracak yeteneklerimiz var. Hepsinin ismini sayamayabilirim. Bir Efe Dumancımız var, Habibe Gümüştepe var, İsmail Örnekçi, Vildan var."

Yerel sanatçılara kendileriyle irtibata geçmeleri çağrısında bulunan Aydın, tvDEN ekranlarının, yerel sanatçıların kliplerine açık olduğunu ifade etti.

 

AÇILIŞ 19 MAYIS'TA

Aydın'da entelektüel birikimi yüksek, kendini yetiştiren insan potansiyeli olduğuna da dikkati çeken Aydın, "Biz göremeyebiliriz, biz bilemeyebiliriz. Gelsinler, 'ben şu konuda yetenekliyim. Ben bu konuda bilgiliyim' desinler. 24 saat yayın yapan bir televizyon kanalımız var. Bu şehrin dinamikleri, yetenekleri gelsinler burada kendilerini göstersinler, anlatsınlar. Bir sinerji oluşturalım. Bu iki şehrin kalkınmasına katkı sağlayalım istiyorum" dedi.

Denge Medya Grubu'nun faaliyet göstereceği yeni binanın 19 Mayıs Cuma günü saat 15.30'da açılacağını bildiren Aydın, tüm Aydınlıları açılış törenine davet etti. (KIVANÇ UĞUR)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler