Takip Et

SON DAKİKA

Gurbetçi Türkler, Madran Suyu içecek

16 Mayıs 2017, Salı 17:57

     


Çine’de faaliyet gösteren Eysim Mineral Madencilik, Almanya’daki gurbetçi vatandaşların memleket hasretlerini bir nebzede olsa giderebilmek için ÇİPAŞ’tan 100 ton Madran Suyu temin ederek Almanya’ya ihracatını sağladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ÇİPAŞ ile Eysim Mineral Madencilik arasında gerçekleştirilen protokol ile ÇİPAŞ’tan alınan, 0.50 litrelik pet şişeler içerisindeki toplam 100 ton su, Almanya'ya ulaştırılmak üzere TIR’lara yüklendi.

 

"ALMANYA İLE SINIRLI KALMAYACAK"

Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, “Çine’nin gelişmesi için hep birlikte ne yapabiliriz diye Çine Belediyesi ile görüşmeler yapıyoruz. Bu hususta Çine’mizin doğal kaynak suyunun Avrupa’ya ihracatını yapmak istedik. İlk olarak Almanya’ya suyumuzu ihraç ediyoruz. Avrupa’daki gurbetçi Türk vatandaşlarımızın memleket ve su hasretlerini gidermek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. İhracatımız Almanya ile sınırlı kalmayacak. Çine’mizin gelişmesi için daha neler yapabiliriz, bunları hep birlikte masaya yatırıp, çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

EYSİM MADENCİLİĞE TEŞEKKÜR ETTİ

Eysim Mineral Madenciliğe, Çine’nin gelişimi adına yapmış olduğu çalışmalarını takdir ettiğini ifade eden Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer ise şöyle konuştu: Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız artık vatan hasretlerini bir nebzede olsa Çine'mizin suyu ile giderecekler. Çine Topçam Madran Suyu olarak Almanya’ya ilk ihracatlarımızı gerçekleşirdik. Madran Dağı'ndaki kaynaklardan gelen suyumuzun kalitesi, ülkemizdeki en kaliteli ve en sağlıklı kaynak sularının en başında gelmektedir. El değmeden dolumu yapılan sularımız, artık Almanya’da bulunan vatandaşlarımıza ulaşmaya başladı. Suyumuzun pahalı olduğunu söyleyen kişi ve firmalar, meşrubatların yanında bedava verilen ya da artezyen suyu ile dolum yapılan sularla bizim suyumuzu kıyaslamaması gerekiyor. Çünkü bizim sularımız dünyanın hiçbir yerinde tadamayacağınız ve içmeye doyamayacağınız şekilde Madran Dağı'ndan çıkmaktadır. Artık Almanya’da bile suyumuzun kalitesi anlaşılmış, pazarı oluşmaya başlamıştır. Bu yüzden Aydın’da bulunan işletme sahipleri biraz milliyetçilik yaparak Aydın'ımızın sularını satmaya geçmelidirler. Biliyoruz ki Aydın ve çevresinde marka düşkünlüğü sebebiyle bazı ulusal sular işletmelerde satılmakta, damacana olarak piyasaya sürülmektedir. Bizler Madran Dağı'ndan çıkan suların evlerde içilmesini, işletmelerde satılmasını istiyoruz. Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir’e ilçemiz için vermiş olduğu gayretlerinden ötürü çok teşekkür ederiz. (SEZGİN MADRAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler