Takip Et

SON DAKİKA

Milattan önce 39 bin'den günümüze resim serüveni

16 Nisan 2019, Salı 09:05

     


Karart Resim Atölyesi'nin hazırladığı 'Milat'tan önce 39.000'den Günümüze Resim Sanatı' resim sergisi, Nazilli Lütfi Selek Kültür Merkezi'nde kapılarını açtı. 110 eserin sanatseverlerle buluşacağı sergi, bir hafta boyunca açık kalacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Milat'tan önce 39 000'de çizilen mağara resimlerinden günümüzdeki resimlere kadar 110 eserin bulunduğu 'Milat'tan önce 39 000'den Günümüze Resim Sanatı' resim sergisi, düzenlenen açılış töreniyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin organizasyonunu yapan Umut Madran, "Altı kişilik ekibimizle birlikte yedi aydır bu sergi için çalışıyoruz. Amacımız Milat'tan önce 39 000 yılından bugüne kadar resmi, sanat tarihini akımları ve ressamlarıyla birlikte Milli Eğitim'e yönelik bir hizmet olarak öğrencilere ve sanatseverlere aktarmak." dedi.

SERGİ TÜRKİYE'DE İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYOR

Okullarda resim derslerinin az olduğuna dikkat çeken Madran, "Sergideki bir diğer amacımız resme duyarlılık oluşturmak. Okullarda resim derslerinin saatlerinin az olması ve Sanat Tarihi'nin olmaması bu sergiyi yapmaktaki çıkış noktamız. Türkiye'de bugüne kadar tarihten günümüze resimlerin sergilendiği bir sergi yapılmadı." diye konuştu.

SERGİDE EV HANIMLARININ DA İZİ VAR

Pamukkale Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümünden mezun olan Madran, "Sergiyi hazırlamak için geçirdiğimiz yedi ay, derin araştırmalarla geçti. Üniversiteyi tekrar okumuş kadar oldum. Sergiyi hazırlarken dört ev hanımı da bizlerle birlikte çalıştı. Onlar da bu işi temelden öğrendi. Ekipte Tarih Öğretmeni olan ve Sanat Tarihi ile ilgilenen Mustafa Anbarlı, tarihi ve kronolojik düzenleme de büyük katkı sağladı." dedi.

Sergiye destek veren Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, "Bu sergiyi yapmak istediklerini söylediklerinde çok merak etmiştim. Sergiyi gezince insanların varoluştan itibaren bir şey üretmeye ve sanatı dışa vurumlarını gördüm. Bu sergi ilçemizin sanat anlayışına büyük bir katkı sağlayacaktır." diye konuştu.

Açılışa katılan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, "Sanat ve sanatçının her zaman yanındayız. Nazilli'de insanların nefes alması ve sanatla buluşması adına her türlü faaliyette birlikte olacağız." dedi.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sanatseverlerle buluşan sergi bir hafta boyunca ziyaretçileri ağırlayacak. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler