Takip Et

SON DAKİKA

Alabanda gönüllüleriyle şenlendi

16 Nisan 2018, Pazartesi 09:12

     


Çine merkeze 9 km uzaklıktaki Doğanyurt köyünde, eskiden Araphisar olarak adlandırılan Doğanyurt mevkiinde bulunan bir antik çağ kenti olan Alabanda ikinci kez şenlendi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Derneği geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği Alabanda Bahar ve Kültür Şenliği, bu yıl Çine Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleştirildi. İlçedeki kültürel değerlerin, sosyalleşmenin artması ve Alabanda'nın tarihsel öneminin ön plana çıkarılarak dünyaya tanıtılması amacıyla gerçekleştirilen etkinlik yoğun ilgi gördü. Çineliler başta olmak üzere bir çok yerleşim yerinden gelen vatandaşlar şenlik ile birlikte güzel bir gün geçirdi. Şenliğe katılan davetlilere keşkek ikramında bulunuldu. Ayrıca halk oyunları gösterisi Armoni Müzik Grubu ve şarkıcı Didem Gürer'in seslendirmiş olduğu şarkılar ile vatandaşlar doyasıya eğlenirken, paraşüt ekipleri ise Alabanda üzerinde uçmanın, vatandaşlar ise onları seyretmenin keyfini yaşadı. Alabanda resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler, ödüllendirildi.

 

Şenliğe, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Eysim Mineral Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Seferhisar Belediye Başkan Yardımcısı Şerafettin Budak, CHP Çine İlçe Teşkilat Başkanı Tayfun Şahin, Ege Çevre Platformu, Aydın Çevre Platformu, Lagina Kültür Derneği, Çine Kültür Derneği, İncirliova Belediyesi Tohum Takas Grubu, Seferhisar Belediyesi Tohum Takas Grubu, Çine Engelliler Derneği Tohum Takas Grubu, Muğla Yörük Obaları Derneği, Aydın Efeler Yörük Türkmen Derneği, Söke Yörükler ve Efeler Yardımlaşma Derneği, TEMA Aydın Vakfı, TEMA Çine Vakfı, Aydın Efe Sürücüler ve Motosiklet Grubu, Marsiyas Motosiklet Grubu, Çelik Atlılar Motosiklet Grubu, Aydın Havacılık Kulübü, Manisa Havacılık Kulübü, Eğitim Sen Çine ve Alabanda'ya gönül veren vatandaşlar katıldı.

 

BAŞKAN DİNÇER, 'HOŞ GELDİNİZ' DEDİ

Şenliğe katılan tohum takas grupları halka ücretsiz olarak tohum dağıtımı gerçekleştirirken, Seferhisar Belediyesi'nin üretmiş olduğu kuru meyveler ilgi gördü. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, halka kuru meyve ve tohum dağıtırken, şenliğe katılan kişileri ziyaret ederek 'hoş geldiniz' dedi.

 

"HERKESİN DESTEĞİNE İHTİYACIMIZ VAR"

Alabanda Kültür Varlıklarını Koruma ve Değerlendirme Dernek Başkanı Arif Ali Uyguç, Alabanda ve Çine'yi bu gibi etkinik ve şenlikler ile dünyaya tanıtmaya devam edeceklerini ifade ederken, Alabanda kazılarını yürüten Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ali Yalçın Tavukçu ise Alabanda'nın kültür hazinesi olduğunu, kentin Ege Bölgesi ve özellikle Karya'daki Stratonikeia, Mylasa ile birlikte ilk üç önemli kent arasında bulunduğunu ifade etti. Amaçlarının Alabanda'yı gün yüzüne çıkarmak olduğunu söyleyen Tavukçu, Alabanda'ya tarihi gezilerin düzenlenmesi ve kentin tarih turizmine kazandırılması için idareciler başta olmak üzere herkese görevler düşmekte olduğunu belirtirken, Alabanda'nın öneminin artırılması için daha çok çalışacağına söz vererek, "Burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Marifet iltifata tabi, biz bir marifet ortaya koyduk. 1700 sene önceki tabandan ısıtma sitemleri başta olmak üzere mimari teknolojileri ortaya koyabilmiş durumdayız. Bu çalışmaların daha değerli ve daha verimli geçebilmesi için sizlerin herkesin desteğine çok ihtiyacımız var" dedi. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler