Takip Et

SON DAKİKA

Cumhurbaşkanı, Kabine Toplantısı sonrası konuşuyor

16 Ocak 2024, Salı 18:46
Son güncelleme: 17 Ocak 2024, Çarşamba 08:29

     


Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunuyor.

 

Emekli maaşı artış oranı %42.6 olarak açıklandı. Buna göre; en düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklamaları ise şu şekilde:

 "Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor. Memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranları önümüzdeki temmuzda eşitlenecektir. Emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.''

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Emperyalistlerin, Irak ve Suriye'de bir 'teröristan' kurma planları masada oldukça, hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "(Terörle mücadele) Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine, hangi tehditleri savurduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:"Söz konusu terörle mücadele, ülkemizin bekası, huzuru ve güvenliği olduğunda herkes ya yanımızda yer alır ya da karşımızda. Bu işin ortası, gri alanı yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Madem bize verilen sözler yerine getirilmiyor, öyleyse Türkiye'nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez"

 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler