Takip Et

SON DAKİKA

Yeni Adliye Sarayı en çok avukatları sevindirdi

15 Kasım 2017, Çarşamba 08:15

     


Aydın’da yeni yapılacak Adliye Sarayı'na yer bulunması, en çok yargının üç saç ayağından biri olan savunma mesleğini temsil eden avukatları sevindirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yeni Adliye Sarayı’nın bir an evvel yapılması konusunu yıllardır her fırsatta dile getirdiğini söyleyen ve son olarak birkaç hafta önce Denge Gazetesi ve tvDen aracılığıyla gündeme taşıyan Aydın Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, çağrılarına kulak veren hükumet yetkililerine ve bu konuda emeği geçen herkese teşekkür etti. Bozkurt, “Adliye Sarayının yapılacak olması en çok bizi memnun eder. Büyük heyecan duyduk” dedi.

 

"HER FIRSATTA DİLE GETİRDİK"

Yıllardır her fırsatta dile getirdikleri yeni Adliye binasına yer bulunmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, “Aydın’a en uygun yer neresiyse karar verilsin ve bir an önce kazandıralım çabasında olduk. Daha birkaç hafta önce dile getirmiştim. Çağrımıza kulak verilmesine ayrıca memnuniyetle karşıladık. Bizim şurası olsun, burası olsun şeklinde bir kotamız yok. Biz hep şunu söyledik. Alternatifler arasında en uygun yer neresiyle biran evvel yapılsın. Yeter ki, 100 yıllık ihtiyaca cevap verebilecek, Aydın’a yakışır, modern bir Adliye sarayını kavuşalım” dedi.

 

"YARGININ ÜÇ AYAĞI DA HEMFİKİR"

Aydın Cumhuriyet Başsavcısı, Adalet Komisyonu Başkanı ve Baro olarak yargının üçayağının da aynı görüşte birleştiğini kaydeden Bozkurt, adliye sarayının yapılmamasından en çok yargının en büyük ağını oluşturan avukatların mağdur olduğunu söyledi. Aydın Barosuna kayıtlı merkezde 400’ün üzerinde ilçelerle birlikte binin üzerinde avukat bulunduğuna dikkati çeken Baro Başkanı Bozkurt, buna İzmir’den gelen avukatlarda eklendiğinde mevcut Adliye sarayının ihtiyacı karşılayamaz hale geldiğini ifade etti.

 

"EN BÜYÜK BEKLENTİMİZDİ"

Resmiyette bu konuda kendilerine gelen henüz bir şey olmadığını, konuyu basından takip ettiklerini belirten Bozkurt, “En büyük beklentimiz Aydın’a yeni Adliye Sarayı’nın bir an evvel kavuşturulması idi. Yargının üçayağının da tavrı alternatifler arasından birisinde karar kılınıp yeter ki, yapılsın idi. Avukatların bekleme salonunda 55 koltuk var. Avukatlar koridorlarda beklemek zorunda kalıyordu. Baroya kayıtlı avukatlar İzmir’den gelen avukatlarla birlikte düşünüldüğünde avukatların bekleyeceği bir yer olmadığı gibi, hakim savcılar, personel hatta her gün adliyeye işi düşen vatandaşlar zor durumda kalıyordu. Günümüz ihtiyacını karşılayamaz hale gelmişti” dedi.

 

"ÇAĞRIMIZA KULAK VERİLMESİ MEMNUN ETTİ"

Bir an evvel yapılıp hizmete girmesi kendilerini memnun edeceğini vurgulayan Bozkurt, “Bu kadar geç kalınmış olması bizim ayıbımız. Aydın bunu hak etmiyor. Çağrımıza kulak veren hükümet yetkililerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Aydın Barosu olarak bu konuda her zaman destek vermeye hazırız” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)







 
Son Eklenen Haberler