Takip Et

SON DAKİKA

Çavdarlılar, sorunlarının çözümü için Çerçioğlu'nu çay içmeye bekliyor

15 Kasım 2017, Çarşamba 15:36

     


Çavdar Mahallesi'nde yaşayan emekli matematik öğretmeni Ali Rıza Ogan, mahalle halkının çeşitli sorunları yerinde görmesi için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu mahalleye beklediğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çavdar'ın Söke’ye yaklaşık 40 km uzaklıkta, şairin “orda bir köy var uzakta, gitmesek de gelmesek de, o köy bizim köyümüzdür”dediği türden güzel bir yörük köyü ve şu anda mahallesi olduğunu söyleyen Ogan, yakın zamanlara kadar ne elektriği, ne suyu ne de yolu olan, yüzyıllarca unutulmuş, kendi haline bırakılmış orman içi bir dağ köyü olarak yaşama tutunmak zorunda kalan Çavdar halkının ulaşım sağladığı yolunun imece usulünden kalma, kazma- kürek ile ilk başta yapıldığını, daha sonra da bir seçim öncesi uyduruk bir asfaltla kapatılarak kıvrım kıvrım virajlarla dolu bir kez gidenin, bir daha gitmek istemeyeceği, belki de Ege’de bir başka benzerinin bulunmadığı bir yola sahip olduğunu belirtti.

Çavdar Mahallesinin çalışkan, zeki ve akıllı, güzel ve girişimci insanların yaşadığı bir yer olduğunu belirten, Ogan, şunları kaydetti:

"Köylüsü arıcılık, hayvancılık, çam fıstığı, zeytin ve zeytinyağı, sebze ve meyve alanlarında çalışarak, üretim ekonomisine katkı sağlamakta ve katma değer yaratmaktadır. Kutsal Beşparmak Dağlarına sırtını dayamış Çavdar Mahallesi, eşsiz doğal güzelliği, çam havasının sağladığı muhteşem oksijen kaynağı, Latmos’un heybetli ve görkemli manzarasıyla, yörenin 'saklı cenneti' olup yıldızı parlayacak ve aranan seçkin bir yer olacaktır. Çünkü çok verimli ve pek çok uygarlığa ev sahipliği yapmış Aydın, Çine, Söke ovalarımız yani, Aydın Altın Çukurumuz belki de bilinçli olarak zehir deposu haline dönüştürülmekte, herkesin gözü önünde anlamlı bir önlem de alınamamaktadır. İyi ki dağlar bizimdir, bizim olarak kalmalıdır. Ne yazık ki dağlarımız da maden ocaklarınca, bilinçsiz bir çalışma yöntemiyle un-ufak elenip, bir yarısı denizlere bir yarısı da rantçıları kurban edilme tehdidi altındadır. Oysa Çavdar ve çevresi, Kutsal Beşparmak Dağları sağlık turizmine, dağ ve dağcılık turizmine, sekiz bin yıllık Kaya Resimleri, Antik Kale ve Mağaralarıyla açık hava müze turizmine, av ve avcılık turizmine açılabilir. Bunun için öncelikle yol ve ulaşım sorunu çözülmelidir. Sonra üretim için organik belgesi verilmiş olan Çavdar’ın kanalizasyonu proğrama alınıp yapılmalıdır ki organik üretimin anlamı olsun. Çavdar Mahallesinde bazı evler ve yerleşim alanları, orman sınırları içinde

kalmakta ve yeni yapılaşma yapılamamaktadır. Orman niteliği olmayan bağ bahçe, tarla gibi böyle alanların olanaklı ise Büyükşehir kanalıyla ivedi bir çözüm üretilmelidir. Bu nedenle sayın Özlem Çerçeioğlu başkanımı birt kez olsun mahallemize gelmesini bir çayımız içmesini ve bizi dinlemesini istiyoruz."

 

SOSYAL TESİSİ YOK

Mahallede düğün salonu, toplantı salonu, kütüphane ve çeşitli etkinliklerin yapılabileceği çok amaçlı kullanılabilecek Çavdar Mahallesi Sosyal Tesisleri yapılmasını istediklerini kaydeden Ogan, " Çünkü köye gelen herhangi bir yetkili erkeklerin bulunduğu bir kahveye gelip konuşup gidiyor. Kadınlar yok sayılmış oluyor.

Madem ki Büyük Önder Ata’mız 'Köylü Milletin Efendisidir'demiş, Mahalle olmakla efendiliği sanırım yok olmamıştır.

Bakalım, Söke’nin en uzak ve en mağdur mahallesinde 'halk ister büyükşehir ne yapar ya da ne yapmaz hep birlikte görelim" dedi. (SUAT DENİZ)







 
Son Eklenen Haberler