Takip Et

SON DAKİKA

Bir zamanlar şifa şimdilerde zehir dağıtıyor

15 Kasım 2017, Çarşamba 08:35

     


Efeler’de uyuşturucu kullananların ve satıcılarının mesken edindiği mahallede vatandaşlar okul önünde nöbet tutuyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Osman Yozgatlı Mahallesi Atatürk Bulvarı Telsiztepe Caddesi’nde bir zamanlar vatandaşlara şifa dağıtılan sağlık ocağını şimdilerde uyuşturucu kullananların ve satıcıları mesken tuttu. Uyuşturucu bağımlıları hemen yanında bulunan Yunus Emre İlkokulu ve Anaokulu’na aldırış etmeden uyuşturucu ticareti ve kullanmaya devam ediyor. Çocuklarını bu yüzden okula göndermediklerini söyleyen aileler okul önünde nöbet tutuyor. Her şeyin sağlık ocağının başka bir yere taşınmasıyla başladığını ifade eden vatandaşlar metruk halde bırakılan binanın önce yağmalandığını ardında da uyuşturucu satıcı ve kullanıcıların mekanı haline geldiğini söylediler. Binanın bir an önce yıkılmasını isteyen mahalleli Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve Efeler Kaymakamı İzzetin Sevgili’den yardım beklediklerini ifade etti.

 

“DEVLETİN YAPMADIĞI İŞİ BEN YAPIYORUM”

Yunus Emre İlkokulu ve Anaokulu’nun duvarlara bitişik bulunan metruk binanın altı yıl öncesine kadar şifa dağıtan bir sağlık ocağı olduğunu belirten mahalle sakinlerinden Zübeyir Eptilik, “ Burası eskiden sağlık ocağıydı. Doktorları tehdit ederek buradan kaçırdılar. Eskiden bütün pencereler kapılar duruyordu. Hepsi kendini bilmez kişiler tarafından talan edildi. Bu binanın bitişiği okul. Yanından da çocuklar okula gidiyor. Bin 500 öğrencisi var bu okulların. Ama veliler çocuklarını korkudan okula bırakamıyor. Burasının bir an önce yıkılmasını veya polis noktası konulmasını istiyoruz. Benim sabah sekizde işe gitmem gerekiyor. Okul 08.30’da açılıyor. Eşim korkudan çocukları bırakamıyor. Ben de arabamı koydum buraya nöbet tutuyorum. Yani devletin yapmadığı işi ben yapıyorum” dedi.

 

“ARTIK BUNA BİR ÇARE BULUNSUN”

Defalarca kez binanın yakılması için başvuruda bulunmasına rağmen hala yıkılmamasına anlam veremediğini söyleyen Eptilik, “Efeler kaymakamlığına onlarca kez giderek durumu anlattım. Gitmediğim yer kalmadı, ama bir sonuç alamadım. Burada sabaha kadar uyuşturucu partileri veriliyor. Mahalleli korkudan sesini çıkaramıyor. Benin iki kız çocuğum bu okula gidiyor. Ben çocuklarımın okuyup devletine ve milletine faydalı insanlar olması için uğraşıyorum. Bunun yanında diğer çocuklarında gelecekleri için uğraşıyorum. Buraya Aydın’ın tüm ilçe ve mahallerinden uyuşturucu almak için geliyorlar. İşimi gücümü bıraktım, burada nöbet tutuyorum. Artık buna bir çare bulunsun” diye konuştu.

 

Metruk sağlık ocağı yanında çocukları okuyan Zübeyir Eptilik, uyuşturucu satıcıları ve bağımlılarından gelebilecek bir tehlikeye karşı bıçak ve sopalarıyla nöbet tutuyor. (HAKAN AKIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler