Takip Et

SON DAKİKA

Toprak kayması mağdurları olayın ikinci yıl dönümünde bir araya geldi

15 Kasım 2016, Salı 15:12

     


Kuşadası Hacı Feyzullah Mahallesi'nde meydana gelen toprak kayması sonucunda evlerini boşaltmak zorunda kalan Mücella Emgin, Özgün Evler ve Dergah Sitesi sakinleri, olayın ikinci yıl dönümünde bir araya geldi. Mücella Emgin Sitesi'nde gerçekleştirilen buluşmada, iki yıl içinde yaşananlar ve son bilirkişi raporunun detayları konuşuldu. Toprak kayması mağdurları, değer ve kira kayıplarının belirlenmesi için ek rapor istediklerini, asli kusurluların mallarına tedbir konulması için mahkemeye dilekçe verdiklerini ifade ettiler.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İki yıl önce 14 Kasım tarihinde meydana gelen toprak kayması sonucunda evlerini boşaltmak zorunda kalan ve o günden bu güne evlerine dönebilmenin mücadelesini veren Mücella Emgin, Özgün Evler ve Dergah Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar, olayın ikinci yıl dönümünde bir araya geldi. Mücella Emgin Sitesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, iki yıldır yaşadıkları zorlukları anlatırken, son bilirkişi raporuyla da teselli buldu. İki yıldır evlerine giremedikleri için, aynı anda hem ev kredisi hem de ev kirası ödemek zorunda kaldıklarını ifade eden vatandaşlar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu olaya karşı duyarsız kalmakla suçlayarak, sitem etti.

Mücella Emgin Sitesi'nden bir bloğun, Özgün Evler Sitesi'nden iki bloğun onarılamayacak durumda olmasından dolayı yıkılacağını ifade eden site başkanı Mehmet Baydur, "Mücella Sitesi'ndeki blok için yaklaşık 2 milyon, Özgün Evler Sitesi'ndeki bloklar için de blok başı yaklaşık 1 milyon 100 bin lira değer biçildi. Kaymanın sebebi de kesinlikle AVM inşaatı olarak belirlendi. Kaymanın başlamasından sonra da yağmur sularının olayı hızlandırdığı belirtilmiş. Kuşadası Belediyesi, kazıya izin vermesinden dolayı, AVM inşaatını yürüten firma da kazı yapmasından dolayı asli kusurlu olarak görüldü" dedi.

DEĞER KAYIPLARI İÇİN EK RAPOR İSTENECEK

İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan rapora ek olarak değer kayıplarının belirlenebilmesi için ek rapor isteyeceklerini ifade eden Baydur, "Dava dilekçemizde belirttiğimiz gibi değer ve kira kayıplarının belirlenmesi için de bir rapor talebimiz olmuştu. Fakat bu rapor bize gelmedi. Bugün itibariyle bunların tespit edilmesi ve kusurlulara tedbir uygulanması için dilekçe verdik. Mallarının üzerine tedbir konulması amacıyla bu çalışmayı başlattık" diye konuştu.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI'NDAN TAM DESTEK

AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş ile birlikte Ankara'da Çevre Ve Şehircilik Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan ile görüştüklerini ve görüşmenin olumlu geçtiğini belirten Şerif Ertuğrul Songur, "Mehmet Ceylan ile gerekli görüşmeleri sağladık. Bakan yardımcımız bize gerekli desteğin verileceğini, Kuşadası Belediyesi'ne de gerekli finansmanının sağlanacağının sözünü verdi. Önümüzdeki hafta itibariyle Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı ve yöneticilerle beraber tekrar Ankara'ya gideceğiz. Süreci hızlandırmak adına için görüşmelerimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"ÇERÇİOĞLU ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSAYDI, SÜREÇ BU KADAR UZAMAZDI"

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı'nın birçok konuda inisiyatif kullanarak sorunu çözmek için birçok adım attığını ifade eden Kuşadası Belediyesi'nin MHP'li Meclis Üyesi Hayati Atlı, "Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu burada sorumluluk altına girmekten her zaman kaçtı. Birçok kere randevu talebinde bulunmamıza rağmen, olumlu geri dönüş yapılmadı. Çerçioğlu, elini taşın altına koysaydı bu süreç bu kadar uzamazdı. Buranın bu hale gelmesinin en büyük suçlusu siyasilerdir. O yüzden hiçbir siyasinin burada 'Ben bunu yaptım' demeye hakkı yoktur" dedi.

"SİZE BİN LİRA BİZ VERELİM EVLERİNİZİ BOŞALTIN"

Sorunlarını dile getirdiklerinde bazı siyasilerin kendilerine, 'Aylık 500 lira kira yardımı yapılıyor ya' gibi yaklaşımlarının olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Biz iki yıldır evlerimize giremiyoruz. Hem ev kirası ödüyor hem de oturamadığımız evlerin kredisini ödüyoruz. Bazı siyasilerde verilen 500 liranın muhabbetini yapıyor. Kuşadası'nda 500 liraya ev bulmak kolay değil. Bütün bunlar bir kenara, bunları diyenlere diyoruz ki; 'Size biz bin lira verelim evlerinizi boşaltın" diye konuştular.

"ÖZLEM ÇERÇİOĞLU'NDAN 14 KERE RANDEVU TALEBİNDE BULUNDUM"

Yıllardır kenarda köşede birktirdiği parayla ev almak için girişimde bulunduğunu ve olaydan sonra evini boşaltmak zorunda kaldığını ifade eden Gül Hanım Güven, "Bu olayın yaşandığı günden bu yana Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan 14 kere randevu talebinde bulundum. Hala görüşemedim. Maddi kaybımızdan çok, manevi kayıplarımız var. Evlerimizi talan ettiler, aile albümlerimize kadar her şeyi çaldılar. Burada hiçbir güvenlik önlemi alınmadı. Bunların bedelini kim ödeyecek?" dedi. (MEHMET ÇALIK)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler