Takip Et

SON DAKİKA

Milli Tarım Projesi, Aydınlı genç çiftçilere tanıtıldı

15 Kasım 2016, Salı 17:00

     


Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Milli Tarım Projesi, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapıldı. Aydın’dan 89 genç çiftçinin katıldığı toplantıda, Milli Tarım Projesi’nin detayları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Tarımda reform olarak görülen ve çiftçiye, besiciye, mazottan alet ekipmana, düve alımından düşük ücretli mera tahsisine kadar destek paketlerinin yanında üretim planlaması ve bürokrasinin azaltılması konularının görüşüldüğü projenin toplantısına, Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan ile birlikte Aydın’dan 18-40 yaş arası 20’si kadın 89 kişilik heyet katıldı.

“MİLLİ TARIM PROJESİ GENÇ ÇİFTÇİLERİN ÖNÜNÜ AÇACAK”

Milli Tarım Projesi’nin detaylarına ilişkin bilgilendirme bulunan Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Bilal Tarhan, 2017 yılında uygulanacak yeni tarım politikasıyla, havzaya göre ekim yapılacağını ve bu sistemin tarımda verimliliği arttıracağını söyledi. Milli Tarım Projesi’nin öz kaynaklarla milli tarımın gelişmesine vesile olacağına inançlarının tam olduğunu söyleyen Tarhan, “Aydın özellikle 22 milyon zeytin ağacıyla ülkemizde birinci sırada olan bir ildir. Bu bakımdan ülke tarımında ilimizin yeri konum itibariyle önemli bir noktadadır. Beştepe’deki proje toplantısına ağırlık olarak genç çiftçilerimizle katıldık. Aydın’dan yine zeytincilik sektörünün genç öncülerinden Erkan Güleçoğlu da bizimle birlikte Ankara’ya geldi. Özellikle tarımsal sanayileşme ve pazarlamada gençlerin ileride önleri Milli Tarım Projesi sayesinde daha da açık olacak. Bu kapsamda destekleme başvurularında bürokratik işler azaltılacak, çiftçiler yılda bir kez destek başvurusu yapacak ve destekler nisan-mayıs ile eylül- ekim olmak üzere iki dönemde ödenecek. Gübrede yüzde 18 olan KDV'yi kaldıran hükümet, proje çerçevesinde çiftçinin mazot maliyetinin de yarısını karşılayacak” dedi. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler