Takip Et

SON DAKİKA

Kültür merkezi yıkılırsa sokakta kalacak

15 Kasım 2016, Salı 07:00

     


Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak yerine yenisi yapılacak olan Karacasu Doğa Meydanı'ndaki Kültür Merkezi’nin bir odasını yuva edinen 57 yaşındaki kimsesiz Sami Baş ile Ali Akgül, kışa girerken evsiz yurtsuz kalacak olmanın kaygısına düştü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Yıllarca şantiyelerde inşaat işçisi olarak çalışıp emekli olmayı beklerken sigortası eksik yattığı için emekli olamadığını söyleyen Baş, “Günlük yevmiye işi bulursam çalışıyorum. Ne iş olursa olsun yaparım. Emekli olmak için 2002 yılında SGK’ya başvurduğumda günüm 5 bin 120 günden 4 bin 266 güne indi. Daha 734 gün sigortaya ihtiyacım var. Sigortalı bir işte çalışıp eksik günlerimi tamamlamak istiyorum. Şimdilik başımın çaresine bakabiliyorum. Karacasu Belediyesi’nin tahsis ettiği Kültür Merkezi’nin bir odasında barınarak başımı sokacak bir yuva bulduğum için seviniyordum ama yeni kültür merkezi inşaatı nedeniyle burası yakında yıkılacak. Yerimden yurdumdan olacağım. Kış kıyamette nerede kalırım, ne yaparım bilmiyorum. Arkadaşım da aynı endişeleri taşıyor” dedi.

HİÇ SICAK YEMEK YÜZÜ GÖRMEMİŞ

Hayatında hiç evlenmediği gibi sıcak bir yemek de pek görmediğini söyleyen Baş,”Kimim kimsem yok. Hayatımda bir sıcak yemek yüzü görmedim. Hep domates, zeytin, peynir gibi gıdalarla karnımı doyurdum” diye konuştu.

Elde çamaşır yıkamaktan da usandığını belirterek şöyle konuştu: “İnşaat olsun, hamallık olsun, ne iş bulursam çalışıyorum. Akşam eve geldiğimde üstüm başım toz toprak kir içinde kalıyor. Elimde çamaşır yıkamaktan usandım. Çamaşır makinem olsa kendi çamaşırımı yıkar, hiç değilse elde çamaşır yıkamaktan kurtulurum.”

Baş, başını sokacak bir yuva bulması için yetkililerden yardım istedi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler