Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’a dört meteoroloji istasyonu daha kuruldu

15 Kasım 2016, Salı 12:02

     


Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan EGEGEP (Ege Gelişim Projesi) kapsamında, Aydınlı çiftçilerin daha isabetli hava tahminlerine ulaşması için 2016 yılında Aydın’da dört adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kuruldu.

Aydın Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, il genelinde tespit edilen çeşitli noktalara konulan dört adet OMGİ sayesinde daha isabetli hava tahmini verilerine ulaşılması, Aydınlı vatandaşların yanı sıra özellikle yöre çiftçisinin de yüzünü güldürdü.

2019’A KADAR SEKİZ OMGİ DAHA KURULACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun EGEGEP kapsamında 2019’a kadar on iki adet yeni OMGİ kurulacağını müjdelemesi üzerine, 2016 yılı içerisinde kurulan dört yeni OMGİ ile Aydın Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü’nde gözlem istasyonu sayısı yirmi dörte yükseldi. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında, Aydın’a gerçekleştirdiği ziyarette, son on iki yılda Aydın’da yirmi adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu (OMGİ) kurduklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, yirmi beş milyar liralık dev yatırım projesi EGEGEP ile on iki adet OMGİ’yi daha Aydın’a kazandırmayı hedeflediklerini ve böylece daha isabetli hava tahminleri ile çiftçilerin yüzünü güldüreceklerini söylemişti. (MURAT TAN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler