Takip Et

SON DAKİKA

Yoranlılardan Atabay’a destek ziyareti

15 Ekim 2016, Cumartesi 15:32

     


Didim’in yerlisi olan ve yıllardır Didim’de yaşayan Yoranlılar, Ekrem Aşık’ın önderliğinde Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı ziyaret etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette konuşan Ekrem Aşık, Didim’e yapılan çalışmalar için Belediye Başkanı Atabay’a teşekkür ettiklerini belirterek, “Didim’in yerlileri olarak belediye başkanımızın çalışmalarından son derece memnunuz. Turizme ve ilçemize hizmetlerinden dolayı teşekkür etmeye geldik. Ayrıca Didim’i Brüksel gibi bir yerde temsil etmesi, orada konuşma yapması bizi gururlandırdı. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizler Didimliler olarak başkanımızın yanındayız” dedi.

Kendisine verilen destek için teşekkür eden Belediye Başkanı Atabay ise bu ziyaretin kendisi için çok değerli olduğunu ifade ederek, “Her zaman söylediğim gibi Didim için taşın üstüne bir taş koyan herkesten Allah razı olsun. Ama dedikoduları bırakın. Biz de doğrusuyla, yanlışıyla çalışalım. Memlekette demokrasi var, seçim var. Seçimde aday olmaya herkesin hakkı var. Seçimde aday olun, kazanın ve vatandaşa hizmetinizi yapın. Ama görevdeki insanların moralini bozmakla, yalan söylemekle, iftira atmakla olmaz. Bunlar çirkin şeyler” diye konuştu.

İLK ADIM ANITI OLUŞTURULACAK

Ziyarette Yoranlılara müjde veren Atabay, 1924 yılındaki mübadele ile Didim’e gelenlerin ayak bastıkları ilk yer olan ve bölge halkı tarafından Kovela Limanı olarak bilinen yerde İlk Adım Anıtı oluşturacaklarını söyledi. Denizden karaya ilk adım atılan yerde bir anıt yapılacağını ve burada bazı heykel ve rölyeflerle denizden gelişin sembolize edileceğini kaydeden Atabay, şunları söyledi: “Buraya ilk gelen insanların isimlerini o anıtta ölümsüzleştireceğiz. Geminin sahilde durup insanların karaya taşınmasını büyük bir duvarın üzerinde kabartma şeklinde oluşturacağız. Bu alanla ilgili birkaç çalışması olan heykeltıraş, ilçemize gelecek. Burada yapılacak park ve kafeteryada da Yoranlılara özgü yemekleri sunmayı amaçlıyoruz. Buraya ilk gelenlerden çok az kişi kaldı. Kısa sürede tamamlayıp açılışını yapacağız.”

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Bankoğlu ve Belediye Meclisi üyesi Ali Çağdar da katıldı. (EDİZ VERDİOĞLU)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN

 







 
Son Eklenen Haberler