Takip Et

SON DAKİKA

"Devlet toplantı ve gösterilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür"

15 Ekim 2016, Cumartesi 15:54

     


Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Aydın Şubeler Platformu, bugün Ankara’da yapılması planlanan mitinge güvenlik nedeniyle izin verilmemesini kınamak için sendika binasında basın açıklaması yaptı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

KESK Aydın Şubeler Plartformu, 15 Ekim’de yapılması planlanan mitingle ilgili olarak Ankara’da yapılan toplantılarda izin konusunda herhangi bir sorun çıkmamasına rağmen, mitingin güvenlik nedeniyle yasaklanmasını kınamak için basın açıklaması yaptı.

Plartfom adına basın açıklamasını yapan Musa Ekici, ''Ankara Emniyet Müdürlüğü ile yapılan toplantılarda olumsuz herhangi bir şey ifade edilmediği gibi mitinge izin verileceği izlenimi verilmiş, miting güzergahı ve toplanma alanı üzerinde bir tartışma da yürütülmüştü. Konfederasyonumuz dün telefonla aranarak güvenlik nedeniyle mitingimize izin verilmediği söylenmiş, kısa süre sonra da resmi yazı ile bildirim yapılmıştır. Darbe girişimi gibi güvenlik gerekçesi de toplanma ve yürüyüş hakkını yasaklamada bir fırsata dönüştürülmüştür. Devlet, güvenlik gerekçesiyle toplantı ve gösteri hakkını yasaklayamaz. Aksine devlet, toplantı ve gösterilerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Herhangi bir ihbar karşısında da güvenliği daha sıkı tutmak zorundadır. Ancak AKP özellikle son bir yıldır neredeyse her etkinliğimizi “güvenlik” gerekçesiyle yasaklamaktadır” dedi. (KIYMET SARIYILDIZ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler