Takip Et

SON DAKİKA

Kaymakam Yücel, gözyaşları ile Kuşadası’na uğurlandı

15 Eylül 2018, Cumartesi 14:47

     


Kuşadası Kaymakamlığına atanan Kaymakam Sadettin Yücel, eski görev yeri olan İzmir Karşıyaka'dan gözyaşları ile uğurlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“2018 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi” ile İzmir Karşıkaya Kaymakamlığından Kuşadası Kaymakamlığına atanan Sadettin Yücel’i uğurlayan bazı çalışanlar, gözyaşlarına hakim olamadı. 20 Temmuz 2013’ten beri Karşıyaka Kaymakamı olarak görev yapan Kaymakam Yücel’i makamında ziyaret edenler, daha sonra mesainin bitmesi ile birlikte Hükümet Konağı bahçesinde uğurlamak için sıraya girdi. Uğurlamaya Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Özcan, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, kurum çalışanları ve çok sayıda Karşıyakalı katıldı.

KAYMAKAM SADETTİN YÜCEL KİMDİR?

Karşıyaka’da çok sevilen, “Gönüllerin Kaymakamı” olarak da anılan Kaymakam Sadettin Yücel; 1964 yılında Çorum'da doğdu. 1982 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. 1986 yılında aynı fakülteyi bitirerek İçişleri Bakanlığının açmış olduğu Kaymakam adaylığı sınavını birincilikle kazandı. 1987 yılında Çorum Kaymakam adayı olarak aynı Valilikte göreve başladı. Daha sonra yabancı dil öğrenmek ve uygulamaları yerinde görmek için bir yıl süre ile İngiltere'ye gitti. Dönüşünde Muğla Yatağan ve Ula İlçesi Kaymakam vekilliği görevlerini yaptıktan sonra 75. dönem Kaymakamlık kursuna katıldı. Araştırmacı kişiliği ile tanınan, cep telefonu numarasını paylaşmaktan çekinmeyen Kuşadası Kaymakamlığına atanan Sadettin Yücel, 1986 yılındaki kaymakamlık sınavının da birincisi.

AKADEMİK ÇALIŞMALARI

Akademik alanda da çalışmalar yapan Kaymakam Sadettin Yücel, 19 Mayıs Üniversitesi Havza Meslek Yüksek Okulunda Kamu Yönetimi dersini okuttu. Yine bu dönemde aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk İnkılap Tarihi alanında yüksek lisans çalışması yaparak, “Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Dâhiliye Vekâleti” tez çalışması ile söz konusu alanda “Bilim Uzmanı” unvanı aldı. 2005-2008 yılları arasında Turhal Kaymakamı iken Gazi Osman Paşa Üniversitesi Turhal Meslek Yüksekokulu ve Turhal Sağlık Meslek Yüksekokullarında İnsan Hakları derslerine girdi. Mustafa Kemal Paşa’nın Havza Günlüğü ve Pontusçu Rum Çeteleri’nin Havza yöresindeki faaliyetlerini konu alan “İlk Kıvılcım”, “Gürün” ve “Havza” adlı kitapları bulunuyor. (EDİZ VERDİOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler