Takip Et

SON DAKİKA

"Irak'taki halk oylamasına hayır"

15 Eylül 2017, Cuma 20:22

     


Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şubesi Irak’ta yapılacak halk oylaması ile ilgili basın açıklaması yaparak, Irak’ta yapılacak halk oylamasının Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü tehdit ettiğini vurguladı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Atatürkçü Düşünce Derneği Aydın Şubesi Başkanı Günver Güneş Irak’ın kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasına karşı olduklarını belirterek, “Ülkemiz dünyanın en güzel coğrafyasında ve stratejik noktasında yer almaktadır. Bu bölge her zaman için emperyal devletlerin göz diktiği ve alçakça oyunlar oynadığı bir alan olmuştur. Kendilerini emperyalizme bağlayan Kürt yönetimi de ABD ve diğer emperyal devletlerin kışkırtması ile 25 Eylül 2017’de Irak’ın kuzeyinde ’Bağımsız Kürdistan’ için halk oylaması yapacağını ilan etmiştir” dedi.

 

Güneş, sözlerine şöyle devam etti: “Irak kuzeyinde Barzani milislerinin ülkemiz topraklarını kullanarak Ayn-el Arap’a (Kobani) ulaşması Barzani yönetimi cesaretlendiren ayrı bir gelişme olmuştur. Hava limanlarımıza asılan Barzani yönetiminin sözde bayrakları, Barzani’ye açıkça destek verildiği şeklinde anlaşılmıştır. Beş yılı aşkın süredir Suriye’de sürdürülen savaş, emperyalizme hizmet eden ve onlardan destek gören Kürt yönetiminin Akdeniz’e açılma projesinin en önemli adımıdır.”

Herkesi bu oylamaya ‘Hayır’ demeye davet eden Güneş, “Tüm siyasi partileri, sivil örgütleri, sendika ve meslek odalarını kısaca tüm yurtseverleri Irak’ın kuzeyinde kukla bir Kürt devleti kurulmasına yol açacak halk oylamasına hayır demeye davet ediyoruz” diye konuştu. (ÖZGE SÖNMEZ)







 
Son Eklenen Haberler