Takip Et

SON DAKİKA

Çine domuz avı istiyor

15 Ağustos 2019, Perşembe 12:10

     


Çineli çiftçiler sayıları giderek artan yaban domuzlarının tarım arazilerine büyük zarar verdiğini savunarak, mücadele başlatılmasını isterken 8 mahalle muhtarı sürek avı için imza topladı.

Çine Ovası'nda sayıları her geçen gün artan domuzların ekili tarım arazilerindeki talanı, üreticileri mağdur etmeye devam ederken, kurutma kanallarında varlıklarını sürdüren ve yeterli mücadele edilememesi ile sayıları artan domuzlar, çiftçinin hasat zamanı en büyük düşmanı haline geldi. Son olarak Çine'nin Çaltı Ovası'nda incir toplamak için bulunan baba Ramazan Toy ve oğulları İzzet Toy ve İlyas Toy geçtiğimiz günlerde domuzların saldırısına uğrayarak vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı.

MUHTARLAR İMZALI DİLEKÇELERİNİ SUNDU

Çiftçilerin talebi üzerine harekete geçen Çine Ziraat Odası, muhtarlar ve Çine Avcılık ve Atıcılık Derneği ile istişare yaparak çalışma başlattı. Çine'nin Karakollar, Ünlüce, Tepeköy, Bucak, Karahayıt, Yolboyu, Cumalı ve Çaltı Mahalle muhtarları imza toplayarak Aydın Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğüne domuz avı için dilekçelerini sundu. Domuzların her geçen gün vermiş oldukları zararın arttığını belirten muhtarlar, mahallelerinde tarım arazilerinin hasat edilmesinin ardından sürek avı başlatılmasını ve ayrıca domuzların yaşayarak üredikleri kurutma kanallarının da temizlenmesini istiyor. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler