Takip Et

SON DAKİKA

"Erken seçim olacağını düşünüyorum"

15 Temmuz 2020, Çarşamba 15:24

     


Malatya 21. Dönem Bağımsız Milletvekili ve Ekonomist Tevfik Ahmet Özal, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının uzaktan canlı bağlantı ile konuğu oldu. Erken seçim olabileceğini söyleyen Özal, "Babam, Fethullah Gülen'in isteklerinin hiç birini yapmadı" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın en büyük oğlu olan Tevfik Ahmet Özal, "Bugün 15 Temmuz hain darbe girişiminin 4. yılı. Türkiye çok büyük bir tehlike atlattı. Tabi bu noktaya nasıl gelindi önemli olan o. Araştırılmasıyla ilgili de mecliste önergeler reddediliyor. Bir gün mutlaka bu konu araştırılacaktır. Benim hakkımda bir sürü açıklamalar yayınlandı. Ben, 'Babamı FETÖ'cüler öldürdü' demedim. O bir uydurma. Babamı kimin zehirlediğini bilmiyorum dedim. Ama zehirlendiği kesin dedim. Bunlar araştırılacak konulardır" dedi.

"BABAMDAN İSTEKLERİ VARDI"

Özal, "Fethullah Gülen'in, babamdan istekleri vardı. Babam bunların hiç birini yapmadı. Fethullah Gülen'in bir dergide babama hakaret içeren yazıları vardır. Rahmetli babamdan sonra daha çok ön plana çıktı Fethullah Gülen ve kadrosu. Dolayısıyla 1990 sonrası ve 2000'lerde çok gelişti. 15 Temmuz'da pik noktaya ulaştılar" dedi.

"TÜRKİYE EKONOMİK SIKINTILARA GİRDİ"

Özal, "Türkiye pandemi öncesinde de olmak üzere ekonomik olarak büyük sıkıntılara girdi. Türkiye ekonomik olarak Eylül ve Ekim'de daha kötü olacaktır. Hükümetin çok ciddi önlemler alması lazım. Dış politikada da sıkıntılarımız büyük. Esas soru Türkiye 2023 seçimlerine kadar devam edebilir mi? Esas soru budur. Eylül veya Ekim ayında seçim konusu gelebilir. Sıkıntılar gittikçe büyüyecektir. Siyaset bu konuyla ilgili karar alabilir. 2020 yılı bitmeden seçim olacağını düşünüyorum. Ayasofya Camisi'nin açılması kararını da doğru buluyorum. Bunun karşısında olmadım hiç bir zaman. Cami olarak açılması Fatih Sultan Mehmet'in vasiyetidir. Hristiyanlara da hitap ettiği için, namaz dışında müze olarak kullanılabilir. Turistlere açık olabilir diye düşünüyorum" dedi.

"IMF'NİN KAPISI ÇALINMALI"

Türkiye'nin ekonomik sıkıntılar çektiğini vurgulayan Özal, "Sayın Erdoğan bana sorsa IMF'den kredi çekilsin derim. Türkiye'nin şu an 80 Milyon Dolar'a ihtiyacı var. Bunu başka hiç bir yerden bulamazsınız. Türkiye'ye yabancı sermaye de gelmiyor. Ben IMF'den başka çözüm göremiyorum. Çıkış kapısı göremiyorum" diye konuştu.

"ÜÇÜNCÜ İTTİFAK OLACAĞINI SANMIYORUM"

Seçimler öncesinde üçüncü ittifak olacağını sanmadığını vurgulayan Özal, "Ben Millet İttifakı çerçevesi altında yeni kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi ile Gelecek Partisi'nin bir araya geleceğini tahmin ediyorum. Veya Saadet Partisi'nin çevresinde toplanarak bir üçüncü ittifak oluşturulabilir. Ama ben üçüncü bir ittifak olacağını sanmıyorum. Aldığım duyumlara göre İYİ Parti'nin oyları düşmüyor, HDP'nin oyları artıyor. Demirtaş'ın hapiste olması HDP'nin oylarını yükseltiyor" dedi.

Özal, pandemi sürecinde de şiirlere merak saldığını ve şiirler okuduğunu belirtti. (DUYGU DİLEK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler