Takip Et

SON DAKİKA

“Çare, Atatürk Cumhuriyeti”

15 Temmuz 2017, Cumartesi 15:26

     


Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şubesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Günver Güneş, “Türkiye, ‘şeyhler, dervişler, müritler’ ülkesi oldukça, 15 Temmuz’ların yaşanması her zaman olanaklıdır, çare Atatürk’ün laik ve demokratik Cumhuriyet’ini yeniden yaşama geçirmektir” dedi.

 

ADD Aydın Şubesi Başkanı Günver Güneş, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle, ADD Aydın Şubeleri adına basın açıklaması yaptı.

15 Temmuz’un Türkiye açısından önemli derslerle dolu olduğunu belirten Güneş, “15 Temmuz 2016 gecesi, CIA desteğiyle, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere, devletin neredeyse tüm kurumlarına sızan FETÖ mensuplarınca yapılan darbe girişiminin yıldönümünde, bu girişimi yapanları ve buna fırsat hazırlayanları bir kez daha lanetliyoruz” dedi.

TBMM’nin ve kamu kurumlarının bombalanmasının, ordunun zaaf içinde gösterilmeye çalışılması ve emniyet güçleriyle karşı karşıya getirilmeye çalışılmasının kabul edilemeyeceğini aktaran Güneş, “Bu olaydan, başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, hükümetin yeterli dersleri çıkarmadıkları görülmektedir.Bunun birinci göstergesi, Anayasa değişikliği ile darbe girişimine karşı direnen Gazi Meclis’in yetkilerinin kaldırılması ve egemenliğin tek kişide toplandığı bir tek kişi rejimine geçilmesi olmuştur” değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, şunları kaydetti:

“Böylece ülkemiz, tek kişinin kandırılması halinde yaşanabilecek facialara açık hale gelmiştir. İkinci göstergesi ise 1923’lerde Mustafa Kemal önderliğinde inşa edilen uluslaşma sürecini yıkmaya yönelik 'devrim karşıtı' çabaların devam ediyor olmasıdır. Biliyoruz ki, bir ülkede yaşanan olumlu-olumsuz tüm olaylardan en başta siyasi iktidar sorumludur.”

İktidarın, Yüksek Askeri Şurası’nda irticai faaliyetlerde bulunan subayların tasfiyesinin engellediğini kaydeden Güneş, “Daha da kötüsü, iktidarın yabancı istihbarat örgütleri ve Fethullahçı yapı ile birlikte el ele sürdürdüğü Ergenekon-Balyoz operasyonlarıyla, ordumuz içinde Atatürk Devrimlerine ve demokrasiye bağlı subaylarımız tasfiye edilerek dengeler alt üst edilmiş, devrimci uyanıklık örselenmiştir” değerlendirmesinde bulundu.

CUMHURİYET DEĞERLERİ VURGUSU

Her türlü etnik, mezhepsel ayrıştırıcı politikaların bir kenara bırakılması gerektiğini belirten Güneş, açıklamasında şu düşüncelere yer verdi:

“Cumhuriyet rejiminin sağladığı eşitlik ve özgürlük olanaklarına sıkı sıkıya sarılmalı, bu anlamda, 16 Nisan halk oylaması ile saraya verilen egemenlik, saraydan alınarak yeniden Türk Milletine verilmelidir. Siyasi partiler başta olmak üzere, demokratik kitle örgütleri ve tüm kişi ve kurumlar, PKK, IŞİD, FETÖ gibi terör örgütlerine karşı ortak tavır alabilmeli, terör uzantıları tüm kamu kurumlarında tespit edilmeli, ancak bu kişilerin yerlerine yeni bir siyasal İslamcı anlayış yerine, kıdem ve liyâkatı gözeten, hakkaniyetli, yurtsever, Cumhuriyet değerlerine bağlı kadrolar getirilmelidir.” (KIVANÇ UĞUR)

AYDIN VALİLİĞİ'NDEN DAVET    

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...     

 







 
Son Eklenen Haberler