Takip Et

SON DAKİKA

"Bu şehrin 60 milyonu nerede?"

15 Haziran 2021, Salı 11:31

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Serhan Seyhan, tvDEN ekranlarında hafta içi her akşam izleyiciyle buluşan Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayıp sunduğu 'Emin Aydın'la Baş Başa' programının konuğu oldu. Seyhan, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın ziyaretinde kendisine korsan müze açtırdığı iddialarına karşı değerlendirmelerde bulundu.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın ziyaretinde kendisine korsan müze açtırma iddialarına Seyhan, "Açtıracak bir şey bulamayınca korsan açılışları yapmak kadar doğal bir sonuç çıkmıyor ortaya. Benim en çok gündeme getirmeye çalıştığım konu şu. 7.5 milyar lira bütçe yapıyorsun, gündem oluşturuyorsun, sonuç ortaya koyuyorsun, bir çalışma yapıyorsun, buraya getirdiğin zaman çilek tarlası dolaştırıyorsun, 20 tane çadır açtırıyorsun, 20 çadırın üzerinde bir de korsan müze açılışı olduğu söyleniyor kamuoyunda. Şunu belirtmek isterim, bu zaten devletin takip etmesi gereken bir konu. Müzeler, Kültür Turizm Bakanlığı'na tabi bir kuruluş olduğu için zaten herhangi bir izni olmayan müze kapsamı taşıması mümkün değil ama tabi size de şunu belirtmek istiyorum. Konu burada müzenin açılışından çok ne yaptınız da Genel Başkanınıza ne açtırdınız. Ne anlattınız, koca Aydın'da biz ne yaptık dediniz? Genel Başkan hesap uzmanı ya, sormadı mı size Sayın Başkan bütçeniz ne kadar yılda? 1.5 milyar efendim ortalama. 7 yılda kaç para yapar? Ortalama 9 milyar lira. Sen 9 milyara ne yaptın? Söylesinler bana ya. Özlem Çerçioğlu taraftarı olan ya da CHP sempatizanı olanlar. Bana bir elin parmağı kadar 20 milyonun üzerinde imalat göstersinler" dedi.

"HANİ FİKİR VE DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ?"

FETÖ Borsası'na hediye edilen ve FETÖ Borsası'na vaat edilen yatırımlar ve alımlar dışında çok fazla bir şeyi kendisinin de görmediğini belirten Gazeteci Emin Aydın'a Seyhan, "Mesela örnek veriyorum. Tekstil Parkı gezdirdiler Sayın Genel Başkana. Ben olsam sorarım, Sayın Başkan burayı kaç paraya kamulaştırdınız? 110 milyon liraya efendim. Kaç yıl oldu kamulaştıralı? 6 yıl oldu. 6 yıldır 110 milyon lira verdiğiniz yeri aldınız, 10 milyon lira harcayıp burayı bitiremediniz mi diye sorsa cevap yok. Biz bunu konuştuğumuz zaman neden bundan rahatsız oluyorsun ki? Organize suç örgütü liderinin peşine takılıp açıklamalarda bulunanlara şimdi soruyorum, bu şehirde yapılanlara nasıl sessiz kalacaksınız? Hani demokrasi, hani sosyal demokratlık? Hani fikir ve düşünce özgürlüğü, hani beyan özgürlüğü? CHP bunları en çok savunduğunu iddia eden parti değil mi? Bunları en çok savunduğunu iddia eden CHP'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı sizin ve benim hakkımda 300 tane suç duyurusunda bulundu. Hani fikir ve düşünce özgürlüğü, hani beyan özgürlüğü?" diye konuştu.

"ÇERÇİOĞLU, KÜRTLERİ AYDIN'DAN TEMİZLEYECEK ALGISI"

Özlem Çerçioğlu'nun Aydın'da seçimlere hile karıştırdığı, seçimleri manipüle ettiği ve Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden elde ettiği paralarla seçim çalışması yaptığı yönünde ağır şeyler işittiğini belirten Gazeteci Emin Aydın'a Seyhan, "Aydın'da büfelerin kaldırılması sonrası çok net bir algı oluşmuştu Aydın halkında, özellikle Alparslan heykelinin Malazgirt Meydanı'na dikilmesi sonrasında. Özlem Çerçioğlu, kürtleri Aydın'dan temizleyecek algısı. Böyle bir pompalanma yaşanmıştı Aydın'da. Bu şekilde sempati yakaladığı dönem vardı. Şimdi ben çok özel bir şey söylemek istiyorum. Aynı Büyükşehir Belediye Başkanı, HDP'nin oylarıyla Aydın'a Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 68 bin 500 oy alan HDP var 2018 24 Haziran'da. 360 binle seçildi kendisi. Sayın Mustafa Savcı 305 bin oy aldı. İşte Aydın'daki durumun, Aydın'daki sıkıntının gündeminden bahsetmeye çalışıyorum" dedi.

'NEREDE BU ŞEHRİN 60 MİLYONU?'

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin satın aldığı iş makinelerini kent meydanında sergilemesiyle ilgili yorum yapan Seyhan, "Burada araçları görüyorsunuz, 39 iş makinesi ve şurada da ne kadara aldığı yazıyor. '39 yeni aracımız 22,6 milyon TL'ye satın alınmış ve hepsi kendi öz malımızdır' demiş. Tebrik ediyorum, 39 iş makinesini Aydın'a kazandırmak önemli bir süreç. Sonuç itibarıyla Aydın halkına hizmet etmek için alınmış araçlar. Sayın ASKİ Genel Müdürü her ne kadar Özlem Çerçioğlu'nun bize verdiği imkanlarla dese de Sayın Büyükşehir Başkanı bir düzeltme yapıyor diyor ki, bu Aydın halkının vergileriyle alınmış bir maldır, biz burada geçiciyiz, burada emanetçiyiz anlamı taşıyan bir ifade kullanıyor. Çok da doğru söylüyor Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı fakat söylemeye çalıştığım başka bir konu var. Eğer biz 22,6 milyon TL'ye 39 tane iş makinesi alıyorsak, 30 tane çöp kamyonunu kiralamak için neden 90 milyon TL verdik? Birisi bana bunu açıklasın. Diyecekler ki, bu söylediğin doğru mu? Nereden bilelim 90 milyon TL'ye kiralandığını? Hemen gösterelim, bakın ekranda gösterdim. 22.08.2019 33 tane ihale dokümanı satılmış, 2 tane teklif verilmiş, 63 milyon 992 bin liraya sözleşme imzalanmış. Yüzde yirmi iş artışıyla bu rakam 75 milyon lira, KDV'siyle 90 milyon lira. Şimdi ben de size soruyorum, sen 90 milyon lirayı verdin mi? Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden KDV'si devlete gidiyor diye verdin mi? Verdin. 90 milyonu verdin, 30 tane çöp kamyonu kiraladın, 36 ay sonra bu adam bu çöp kamyonlarını alıp götürecek. Ne kalacak elimize? Hiçbir şey. Verdiğimiz 90 milyonla gideceğiz. 22.6 milyona alabiliyormuşsun sen bunları zaten. Nerede bu şehrin 60 milyonu? Büyükşehir Başkanı çıksın bunu açıklasın" ifadelerini kullandı.

"300 TON ÜRÜN GİRİYOR 30 TON ÇIKIYORSA ARADAKİ FARK NEREYE GİDİYOR?"

Acarlar Toptancı Hali ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Seyhan, "Bu hal, 2014 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun Acarlar halkına en büyük vaadi olarak, bölge hali olarak da imal edeceğini söylediği bir hal olarak gözüküyor yalnız bu halle ilgili yapılmamasının dışında ciddi sorunlar olduğu kamuoyunda konuşuluyor. Acarlar haline günde 300- 400 tona yakın malzeme girdiği, yani gıda ürünü girdiği söyleniyor ama günlük çıkışın biliyorsunuz bunun giriş ve çıkışından makbuz keserek gelir elde eden Aydın Büyükşehir Belediyesi. 300-400 ton gibi bir rakam giriyor da günde 20-30 ton gibi bir rakam çıkıyorsa ki bu ispat edilmeli, üzerine gidilmeli. Bu tespit edilirse burada çok ciddi bir zimmet suçu da ortaya çıkar. Yani 300-400 ton ürün giriyor da 20-30 ton çıkıyorsa, bu aradaki fark nereye gidiyor? Bunu takip etmekten sorumlu bir kolluğumuz var. Bakın bir şey daha söyleyeyim. Asfalt firmasında çalışan, müdürlük yapan ve ayrılan bir isim, önemli bir isim ve yetkili bir isim rüşvet verdiğiyle ilgili itiraflarda bulunduğunu ve nerede nasıl verdiğini, kimlerle görüştüğünü, hangi otellerde kaldığını ve otellerde kalınırken hangi isimlerle kaldığını fakat yanındaki başka isimlerin kimliklerinin girildiğine kadar bilgi verdiğini ve buna rağmen Aydın'da hiçbir şeyin gelişmediğini görüyoruz. Bunu tespit etmek kolluğun görevi" dedi. (SELİME AYDEMİR)







 
Son Eklenen Haberler