Takip Et

SON DAKİKA

Sıcağa rağmen özgürlüğün tadını çıkardılar

15 Mayıs 2020, Cuma 16:55

     


Yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 20 yaş altı gençler, İçişleri Bakanlığı’nın kararnamesi ile 4 saat boyunca sokakların tadını çıkardı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması üzerine, 5 Nisan’da sokağa çıkma kısıtlaması getirilen çocuklar ve gençler, bu hafta kısa süreliğine de olsa 41 gün sonra tekrar sokağa çıkarak arkadaşlarıyla özlem giderdi.

“CEZAEVİNDEN ÇIKMIŞÇASINA ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞTUK”

Karar doğrultusunda 14 yaş altı, Çarşamba günü saat 11.00 ile 15.00 arası sokaklarda ve parklarda gönüllerince eğlenmişti. Bugün de 15-20 yaş arası gençler ilk kez sokağa çıkma fırsatı buldu. Yine salgın nedeniyle çay bahçeleri ile kafelerin kapalı olmasından dolayı cadde ve sokaklarda arkadaşlarıyla gezme fırsatı bulan gençler, 38 derece sıcağa aldırış etmedi. Evde çok sıkıldığı için ailesiyle sürekli kavga ettiklerini belirten 17 yaşındaki Mert Döver, “Bugün dışarı çıkabildiğim için çok mutluyum. Artık evde dura dura çok sıkılmıştım ve sürekli ailemle kavga ediyordum. Evde kaldığım süre, sanki cezaevindeymişim gibi sıkıcıydı. Bugün dışarı çıkma fırsatı verildi ve cezaevinden çıkmışçasına özgürlüğe kavuştuk. İnşallah bu koronavirüsü en kısa sürede atlatırız” dedi.

“UZUN SÜRE SONRA TEKRAR SOKAĞA ÇIKMA FIRSATIMIZ OLDU”

Evde çok sıkıldığını ve dışarı çıktığında da arkadaşlarıyla gezme fırsatı bulduğunu belirten 16 yaşındaki Hayat Koç ise, “Uzun süre sonra tekrar sokağa çıkma fırsatımız oldu. Arkadaşlarımla gezerek zamanın tadını çıkarmak istedik. Şuan çok mutluyum ve inşallah tamamen özgür olabildiğimiz günlere kavuşuruz” diye konuştu.

“OKULUMU VE ARKADAŞLARIMI ÇOK ÖZLEDİM”

Annesi ile çarşıya çıkarak zamanını değerlendirdiğini dile getiren 15 yaşındaki Alperen Yağız da, “Evde artık oldukça sıkılmıştım. Evde arkadaşım olmadığı için zaman geçiremedim. Uzun süre sonra sokağa çıkmak değişik geldi ve çok eğlenceli oldu. Bulvarda gezdim ve dışarısı oldukça kalabalık. Kafeler ve çay bahçeleri kapalı olduğu için eve döneceğiz artık. Okulumu çok sevdiğim için ve arkadaşlarıma da çok özlediğimden , bu süreç beni çok sıktı. Umarım en kısa sürede bu süreci atlatırız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, yine aynı şekilde 20 Mayıs Çarşamba günü 14 yaş altının, 22 Mayıs Cuma günü de 15-20 yaş arasının tekrar 4 saat sokağa çıkabileceği ifade ediliyor. (ERDAL AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler